Glas Javnosti

NOVAK UDARIO NA ATP I PODRŽAO ZVEREVA: Bizarna odluka koštala Nemca titule, i Đoković nezadovoljan

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković trijumfalno je započeo masters u Rimu pobedom nad Aslanom Karacevim sa 6:3, 6:2, a nakon meča je odlučio da podrži Aleksandera Zvereva u važnoj stvari za tenis.

Naime, Nemac je nakon finala u Madridu da mu nije jasna odluka da stavljaju njegove mečeve toliko kasno. Kako je naveo nekoliko večeri je mora da legne u krevet posle pola pet ujutru!

Sve ovo je učinilo da nije mogao potpuno fizički da odgovori na tenis Karlosa Alkaraza, iako to nije jedini razlog poraza, imao je veliki uticaj na ishod meča.


Đoković je objasnio da je obavio razgovor sa Nemcem.

"Razgovarao sam sa Sašom i on mi je rekao za to raspoređivanje mečeva u Madridu. Saglasan sam sa njim po ovom pitanju. Kao igrač ne želite da završite meč u 01:30 noću, odete da spavate u 03:00 i onda igrate u finalu. Ne kažem da Alkaraz nije zaslužio titulu, ali sigurno je da Zverev nije dobro spavao i nešto ga je mučilo na terenu. Ovo je ipak nešto što nadilazi Madrid. I ovde imamo dva termina, dnevni i noćni", objašnjava Novak.


Pojasnio je zbog čega nije moguće menjati to.

"Razumem da na turniru žele da prodaju više karata i sve to oko TV prava. Ipak, to stvara probleme kako turnir napreduje i otuda igrači žele više da pričaju o tome. Kada dođemo na turnir, već je prekasno, jer su ugovori sa televizijama potpisani, a o tome moramo prvo da pričamo. Razumem igrače koji zbog toga izlaze sa izjavama za medije, to je zato što ne znaju kako to da promene. Veće igrača ATP tu ne može ništa, pa teniseri o tome pričaju u medijima", završio je Đoković.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR