Glas Javnosti

NOVAK pred Rolan Garos izgubio neke SPONZORE

Tenis
Autor: Glas javnosti

Na konferenciji za medije uoči starta Rolan Garosa, Novak Đoković je govorio o neprijatnoj situaciji koja je stigla kao posledica svega što mu se desilo na početku ove godine.

Zbog situacije kroz koju je prošao u Australiji, pojedini sponzori su odlučili da ne produže saradnju sa Đokovićem.

To su francuski proizvođač automobila, "Pežo" i softverska kompanija "UKG".

- O nekim stvarima i ne mogu da govorim pre nego što se izdaju zvanična saopštenja za javnost. Glavni sponzori su ostali uz mene i na tome sam im zahvalan, ali neke sponzorske ugovore više nemam. To je sve što mogu da kažem, ne mogu da ocenjujem i procenjujem da li je neko trebalo da me napusti ili ostane uz mene. Mnogo je faktora koji utiču na to - rekao je Novak i poručio da je ponosan zbog sponzora koji su ostali uz njega:

- Ponavljam, drago mi je da su uz mene ostali glavni sponzori – "Lakost", "Hed" i "Asiks". Pogotovo "Lakost". S njima smo često bili u kontaktu, najviše Edoardo (jedan od Đokovićevih agenata), i ja sam lično razgovarao sa prvim čovekom Lakosta. Oni su razumeli čitavu situaciju i sve što se dešavalo. Kao njihov globalni ambasador, bio sam im bitan. Nisu bili u lakoj poziciji. Rekli su nam da je bilo dosta i pritisaka, i od medija i od klijenata nekih koji možda nisu bili saglasni sa time da ja ostanem. Uvek ima izazova, ali mislim da su napravili dobru odluku i zahvalan sam im na tome – trudiću se da, kao i do sada, zastupam brend Lakost kao što dolikuje, na najbolji mogući način. Ipak je to jedan od najstarijih teniskih brendova, sto i više godina, ponosan sam što nosim krokodila.

Novaka su pitali i da li ima neko pitanje koje mu nije postavljeno, a da bi voleo da jeste.

- Nemam neko pitanje takvo pitanje, da budem iskren. Ponekad sam u raspoloženju da samo prođem brzo konferenciju za medije sa nekim brzim, standardnim pitanjima, ali ako ima neka vruća i interesantna tema, volim da porazgovaram o tome iako me u timu uvek opominju da bi manje trebalo da govorim o osetljivijim temama. To je nešto na šta su ljudi verovatno navikli, ja nemam dlake na jeziku, pogotovo kada je pravda u sportu u pitanju. Neke stvari se ponavljaju, uvek ima tema, a ja volim da stanem na stranu igrača – što je i logično, jer sam i ja igrač. Ponekad možda dublje zađem u te teme nego što bi trebalo.

Rolan Garos počinje 22. maja, a Đoković će prvi meč igrati protiv Jošihita Nišioke.

- Drago mi je da vas vidim uživo. Stvarno je i fantastična atmosfera na treninzima. Danas smo igrali pred skoro pola Šatrijea. Nismo na to navikli, ali lep je osećaj. U ovom stadijumu karijere, publika je jedan od najvećih razloga zašto nastavljam da se takmičim. Ta energija i podrška, osećaj da je posvećena pažnja tvojoj igri i ovom sportu, to je veoma značajno - zaključio je Đoković.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR