Glas Javnosti

NOVAK PONOVO BIO NA IVICI PORAZA: Kecmanović namučio najboljeg tenisera sveta, Đoković pobedio na iskustvo

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je svoj put ka tituli Serbia openu, pošto je u četvrtfinalu bio bolji od sunarodnika Miomira Kecmanovića sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Provukao se Đoković u drugom kolu protiv Lasla Đerea, kada je "na mišiće" uspeo da dođe do preokreta i da iskoristi veliki kiks Đerea u završnici odlučujućeg tajbrejka, nije bilo idealno ni protiv Kecmanovića, očigledno je i dalje van željene forme, ali je utisak da je postepeno podiže i da će pred Rolan Garos biti u najboljem mogućem stanju pred odbranu titule u Parizu.

Đoković će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Kačanov - Monteiro, čiji je meč sledeći na programu.


Već na startu meča se videlo da je Kecmanović dobro raspoložen i već u trećem gemu je napravio brejk. Imao je zatim u narednom Novakovom gemu imao čak pet brejk lopti od čega tri vezane, ali se Novak volšebno izvukao.

Novak je pokušao u narednom gemu da ga ugrozi, ali nije stigao do brejk lopte posle dva izjednačanja, a Kecmanović je do kraja sigurno čuvao svoj servis i poveo je sa 1:0 u setovima.

Drugi set je počeo gotovo identično, s tim da se Novak već u prvom gemu suočavao sa brejk loptom koju je spasio. Imao je zatim u narednom Đoković dve brejk lopte, prve u meču, ali je sada Kecmanović uspeo da ih spasi.


Potom je viđen brejk Kecmanovića, i mnogi na Dorćolu su pomislili da bi mogao da dođe do pobede u dva seta. Međutim, Novak je nakon toga digao formu, uzvratio je ribrejkom odmah, potom izdržao pritisak na svoj servis i vratio vođstvo. Usledila su dva sigurna servis gema oba tenisera, posle čega je Kecmanović ponovo morao da se suočava sa brejk loptama. Novak je uspeo drugu da pretvori u poen, a potom i da dođe do seta i izjednačenja.

U trećem setu nije bilo brejka sve do završnice, a onda je u sedmom gemu Kecmanović odigrao očajan gem, Novak je imao tri vezane brejk lopte i tu šansu nije propustio.

Do kraja je najbolji teniser sveta sačuvao prednost i plasirao se u polufinale, koje je na programu u subotu, piše Telegraf.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR