Glas Javnosti

Novak oduševio navijače kao i uvek, priznao poraz i sve nasmejao (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Zna Novak Đoković svima da ulepša dan.

Lepo se zabavlja u Parizu, u tunelu je na jednom stolu za ping pong igrao protiv tinejdžera, koji ga nije štedeo.

Bilo je oštrih poteza i silovitih udaraca, jedan je išao i previsoko i jako, Novak se samo odbranio reketom i teatralno pao, priznavši poraz. 

Zabavio je mališane, pa čestitao momku, kom je dao lepu motivaciju da nastavi da se bavi tenisom na većem terenu. 

U Parizu, Novak će u osmini finala igrati protiv Karena Hačanova, u četvrtak po terminu koji će tek biti utvrđen. 





Novi napad na Novaka

Nije britanski teniser Kemron Nori jedini začuđen kada se radi o Đokovićevom nastupu u Torinu. Sada su se oglasili i agent Nika Kirjosa Stjuart Dugi, ali i bivša teniserka Monika Puig. Dugi tvrdi da Novak zaslužuje da bude u Torinu, ali...

"Prvo i najvažnije, Novak zaslužuje da bude u Torinu! Ali čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu", naveo je on.

Međutim, čini se da je nekadašnja olimpijska šampionka i sada već bivša teniserka Monika Puig jedina imala validan razlog. Ona se začudila kako je to Đokoviću osvajanjem Vimbldona obezbeđeno mesto na Završnom turniru ATP, a Jeleni Ribakinoj nije omogućeno isto u završnici WTA sezone.

"Pomalo sam zbunjena vestima koje sam pročitala danas. Dakle, Đoković se plasirao na ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako nije bilo bodova), ali Ribakina se nije kvalifikovala za WTA finale iako je isto osvojila Vimbldon, jer na njemu nije bilo bodova", zapitala se Monika.

Onda su se oglasili i Novakovi navijači u želji da objasne zašto je to tako. Đoković igra na završenom turniru jer pravilo kaže da osvajač grend slema igra na završnom mastersu ako u ATP trci bude među 20 najboljih i to važi u poslednje dve decenije na ATP turu.

Međutim, kako se pravilo ne primenjuje u VTA, tako Ribakina neće igrati na završnom turniru jer nije među 20 najboljih. Puig se oglasila veoma brzo po saznanju novih informacija i zahvalila se na objašnjenju.

"Dobila sam objašnjenje oko pravila ATP-a za kvalifikaciju i razumela sam situaciju. Ipak sam i dalje tužna, nakon što je imala tako veliki uspeh na Vimbldonu. I dalje je takmičenje veoma jako i uzbuđena sam da vidim ko će odneti titulu kući", napisala je Monika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR