Glas Javnosti

NOVAK NA KORAK OD TENISKE VEČNOSTI! Evo šta mora da uradi da probije MAGIČNU BROJKU 400 i obezbedi još jednu krunu na kraju 2023. godine

Tenis
Autor: Glas javnosti

Veličanstven trijumf u Parizu doveo je najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića nadomak još jednog istorijskog rezultata.

Srbin je ovog ponedeljka započeo svoju rekordnu 398. nedelju na čelu ATP liste i sada ga samo dve sedmice dele od čudesnog i nedostižnog broja 400!

Osvajanjem Mastersa u Parizu Novak je obezbedio novih 400 bodova i na najnovijoj ATP listi je ubedljivo prvi sa 11.445. poena.

Španski teniser Karlos Alkaraz je zbog rane eliminacije ostao bez 170 bodova i trenutno je drugi sa 8.455, dok je Danil Medvedev treći na listi sa 7.200 osvojenih bodova.

Trijumfom u prestonici Francuske Novak je došao na korak od neverovatnog podviga. Naime, samo jedna pobeda na Završnom turniru u Torinu biće mu dovoljna da osigura prvo mesto na kraju 2023. godine.



Novak je sedam godina završio na teniskom tronu i po tome je apsolutni rekorder, a sada ima priliku popravi lični rekord i osmi put u karijeri završi kalendarsku godinu na prvom mestu ATP liste.

Sa sedam godina na vrhu je rekorder ispred Pita Samprasa sa šest, kao i Rafaela Nadala,. Rodžera Federera i Džimija Konorsa sa pet, a još jedna godina na vrhu bi ga dodatno digla do nedostižnih visina.

I to nije sve, ta jedna pobeda biće dovoljna da srpski as probije i nestvarnu granicu od 400 nedelja na vrhu ATP liste. Ako ostvari jedan trijumf u Torinu i matematički će obezbediti 406 nedelja na vrhu.

Kada se sve sabere, Nole je već prevalio punih sedam godina na teniskom vrhu i sve bliže je osmoj.

Podsetimo Završni masters u Torinu startuje naredne nedelje (12-19. novembra).





Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR