Glas Javnosti

NOVAK NA KORAK OD ISTORIJE! Granitni Srbin prejak za najtalentovanijeg mladog IGRAČA sveta - Alkaraz hramljući završio meč!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser na korak je od toga da postane najveći i najbolji igrač u istoriji ove igre - ZVANIČNO!

Meč godine, kako su ga nazvali svi ljubitelji tenisa, kao i mediji, pripao je NOVAKU ĐOKOVIĆU! Na semaforu: 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Jedna pobeda deli Novaka Đokovića do rekordne 23. Gren slem titule. Srpski teniser je oborio mnoge rekorde, a u Parizu konačno može i da se osami na prvom mestu večne liste po broju osvojenih titula na četiri najveća turnira.


Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrali su meč polufinala Rolan Garos. Ovaj duel su svi isčekivali od trenutka od kada je objavljen žreb, a po mnogim procenama u pitanju je bio meč godine, a pobednik je trebao da bude veliki favorti u finalu gde će igrati protiv boljeg iz duela Aleksandra Zvereva i Kaspera Ruda.

Obojica su na putu do finala izgubili po jedan set, a uloga favorita je dodeljena Karlosu Alkarazu koji je savladao Novaka u jedinom međusobnom udelu na mastersu u Madridu pre godinu dana sa 2:1 u setovima.


NovaK je ubedljivom igrom dobio prvi set sa 6:3. U drugom je došlo do velike borbe i preokreta. Ovaj set odlučen je na razliku, a dobio ga je mladi Španac sa 7:5. U setu Novak je imao problema sa povredom ruke, ali izgleda da je u pitanju bila kratkotrajna i prolazna nevolja.

S druge strane, Alkaraz se na početku trećeg seta uhvatio za nogu i jedva ostao da stoji. Novak mu je prišao, na teren je sišao i sudija. Niko nije znao šta je tačno u pitanju, delovalo je da Karlosa muči povreda ili jak grč. 


Ispostavilo se, da je to bio i odlučujući momenat meča, jer se Španac jako teško kretao u nastavku meča, bilo je pitanje da li će predati meč ili ne. Na kraju je glatko ostao bez seta koji je Novak dobio sa ubedljivih 6:1. 


Alkazar kao da se malo oporavio u četvrtom setu, gledoa je da štedi enrgiju i da brzo rešava poene, mnogo je rizikovao, ali na kraju ipak nije uspeo da pobedi i prejakog protivnika i povredu!


Lako je Novak došao do 4:0, nijednog trenutka se ne opuštajući. 

Nastavio je vrlo skoncentisano, Španac je poboljšao kretanje, junački ne želeći da preda meč, ali bilo je teško očekivati da se vrati u meč boreći i protiv moćnog protivnika i protiv povrede. 

Đoković je, iskusno, grabio ka neminovnom kraju, tako da je "teniski blokbaster", kako je nazvan ovaj meč, ponovo pripao čoveku koji se na taj način našao na jedan korak od istorijske i rekordne 23. titule. 


Glas javnosti


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR