Glas Javnosti

NOVAK JE NEUNIŠTIV: U gladijatorskoj borbi Cicipas je poražen

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser uspešno je preskočio pretposlednju prepreku na putu kao trofeju u prestonici Francuske.

Novak Đoković slavio je u polufinalu Mastersa u Parizu, gde je nakon drame bio bolji od Stefanosa Cicipasa 2:1 (6:2, 3:6, 7:6).

Strašan meč gledali smo danas, a imena rivala davala su nam za pravo da ćemo gledati sjajan okršaj dvojice izvanrednih tenisera.

U igri nerava Đoković je ponovo pokazao zašto je jedan od najjačih sportista na psihičkom planu, a Grk je doživeo još jednu traumu od strane aktuelnog sedmog reketa sveta.

Ipak, nije sve delovalo tako na početku meča. Novak je sjajno otvorio ovo polufinale, te je u šestom gemu prvog seta uspeo da dođe do brejka.



Sa druge strane, servis gemovi srpskog tenisera bili su izvanredni, Cicipas nije imao nikakve šanse, pa se naslućivalo da bismo mogli videti još jedan rutinski trijumf.

Grk je tada dodatno pao na polju samopouzdanja, što je pokazao i sam finiš prvog seta, kada je Novak uzeo poslednji brejk i došao do vođstva od 1:0.

Drugi set doneo nam je totalno drugačiju sliku. Činilo se kao da su dvojica tenisera zamenili uloge.

Mučio se Đoković, imao je velikih problema i na svom servisu, dok se publika u Parizu polako, ali sigurno, okretala ka Cicipasu, željni neizvesnijeg meča i dobrog tenisa.



Tako je i bilo, neizvestan meč su i dobili svi koji su odlučili da dođu na meč polufinala Mastersa u Parizu.

Peti gem drugog seta doneo nam je prvi brejk u režiji Stefanosa Cicipasa, a Đoković je u nekoliko situacija bio "zreo" da dođe do istog, ali mu je u nekoliko navrata izmicao.

Na krilima toga je samopouzdanje crpio Grk, koji je uspeo da u finišu drugog seta dođe do drugog brejka u setu, a ujedno i do izjednačenja u setovima.

Tenzija je rasla, publika u Parizu je dobila potpuni egal, gde smo imali priliku da gledamo igru nerava dvojice sjajnih tenisera.





Novak je bio izuzetno siguran na svom servisu, dok je Cicipas ponovo u nekoliko navrata bio u situacijama kada je bio blizu gubitka servisa, ali to se nije dogodilo.

U dva navrata u trećem setu Đoković je imao dve brejk lopte i šansu da ranije prelomi meč, ali se to nije dogodilo.

Meč je otišao u taj-brejk, gde je srpski teniser imao čelične živce i ponovo pokazao zašto je jedan od najjačih sportista na psihičkom planu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR