Glas Javnosti
posta

NEĆE PROĆI! Đoković dobio nimalo naivnu poruku iz Australije

Tenis
Autor: (Glas javnosti)

Premijer države Viktorija Dan Endruz poručio je da neće biti posebnih popusta za nevakcinisane sportiste koji žele da se takmiče u Australiji. Time je podvukao da neće biti popusta eventualno ni za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji bi trebalo od 17. do 30. januara brani titulu na Australijan openu.

Novak Đoković se u ponedeljak oglasio odbivši da medijima otkrije svoj vakcinalni status, a Endruza su nedugo potom pitali da li će biti popusta za sportiste koji nisu vakcinisani.

"Po pitanju vakcinacije, odgovor je negativan. Virus ne zanima na kom ste mestu na listi ili koliko grend slemova ste osvojili. Potpuno je irelevantno. Morate da budete vakcinisani kako bi sačuvali sebe i sve oko vas", rekao je Endruz.

Iz Tenis Australija se ovim povodom nisu oglašavali, a premijer Viktorije je pojasnio da se odredba u vezi sa vakcinacijom sportista odnosi i na sve one koji nisu iz Australije.

"Profesionalni sport je deo pravila koji se odnosu na sve koji žele ovde da rade i moraju svi da budu vakcinisani dvostrukom dozom. Tako da ne verujem da će nevakcinisani teniser moći da dobije vizu u ovoj zemlji, a ako je i dobiju, morali da budu nekoliko nedelja u karantinu. Ne mislim da će osoba za koju ste me pitali (Đoković, p.a.) ili bilo koji drugi teniser, da sve ne personalizujemo, ili golfer ili vozač formule 1, moći da dobije vizu. Ako grešim, siguran sam da bi im federalna vlada stavila to do znanja", dodao je Endruz.

On je upozorio da bi se pravilo o vakcinisanim sportistima moglo produžiti i na ostatak 2022. godine.

"Ovako je kod nas već neko vreme. Nećemo činiti ništa da ohrabrimo ljude da se ne vakcinišu, jer bi tada mogli da rezonuju da mogu da čekaju nekoliko nedelja ili meseci. Ne možete čekati kada je prisutan koronavirus", zaključio je Endruz.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR