Glas Javnosti

NOVAK ĐOKOVIĆ: Šteta što Nadal nije tu, ali to je prilika za sve ostale

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak konačno može da igra u Americi, a dotakao se i slučaja Rafaela Nadala.

Đoković se priprema za početak sezone na šljaci i nastupiće na turniru u Monte Karlu.

„Dosad sam već navikao da ne igram u SAD. Tako je kako je, trenirao sam više na šljaci, što je naravno pozitivno pred ovaj deo sezone. Nisam imao mnogo uspeha u Monte Karlu u poslednje tri sezone, nadam se da ću ove imati više uspega i da ću graditi formu kako se bliži Rolan Garos“, počeo je Đoković.
Đoković se dotakao i odsustva Rafaela Nadala.



„To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je on ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monako i sve druge turnire. S druge strane, mislim da je to prilika za sve nas druge – kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu“, rekao je Novak, dvostruki šampion u Monte Karlu, 2013. i 2015. godine.
U Kneževini neće biti ni Karlosa Alkarasa, ali hoće, i to u Novakovoj polovini žreba, Janika Sinera i Holgera Runea.



„Alkaras je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio slem titulu na betonu, a verovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvek pritiska, oduzima vreme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu“, rekao je Novak.
Govorio je i o budućnosti svetskog tenisa

„Osvežavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti – njegovo sa Sinerom. Videli smo neke uzbudljiv, neverovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica, zajedno sa Runeom, biće lideri iz nove generacije. Možda su oni sledeća Velika trojka“, zaključio je Đoković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR