Glas Javnosti

Novak Đoković prvi put na terenu posle 80 dana, brani PRVO MESTO

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, vraća se na teren nakon 80 dana pauze, a prvi rival u 2022. godini biće mu Lorenco Museti.

Đoković i Museti igraju drugi meč noćnog programa u Ujednjenim Arapskim Emiratima, a prethodno meč moraju da završe Endi Mari i Kristofer O’Konel. Taj meč je počeo u 16 časova po vremenu u Srbiji.

Prvi set je dobio O’Konel sa 7:6(4), dok je drugi dobio Mari sa 6:3. Treći set će odlučiti pobednika, a nakon kraja tog meča će na teren srpski teniser. Očekuje se da na terenu bude oko 19 časova.


Novak nije učestvovao na Australijan openu jer je deportovan nakon što je Aleks Hok, ministar za imigracije, iskoristio diskreciono pravo da to učini, piše Nova.

Srpski teniser je do sada pet puta osvajao turnir u Dubaiju, a poslednji put je slavio 2020. godine. Nakon promene ATP pravila će sada morati da brani tih 500 bodova, pa zbog toga i ukoliko osvoji titulu nema garancije da će ostati prvi na listi.
Naime, sve zavisi od rezultata koji u Akapulku (turnir serije 500 koji se igra istovremeno kao i Dubai) zabeleži Danil Medvedev.


Ukoliko Rus dođe do titule sigurno postaje najbolji igrač sveta, a u igri su i neki drugi scenariji.

U jedinom susretu Musetija i Đokovića slavio je najbolji teniser sveta, nakon što je Italijan predao meč pri vođstvu Novaka od 6:7(2), 6:7(2), 6:1, 6:0, 4:0.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR