Glas Javnosti

NOVAK ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Evo šta je potvrdilo najveće svetsko istraživanje! IDEEEMOOO!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Teniski eksperti su rekli svoje - Novak Đoković je najveći teniser svih vremena!

Veliko istraživanje američkog sajta "studyfinds.org", specijalizovanog upravo za istraživanja iz različitih sfera života, donelo nam je odgovor na pitanje koje se postavlja godinama unazad.

"GOAT" trka i poredak u njoj menjao se s vremena na vreme, ali prema rezultatima do kojih je došao pomenuti sajt, Srbin je najbolji, ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

U istraživanju su učestvovali eksperti sa 10 sportskih i teniskih sajtova, a ovako nešto je jedinstveno kada je reč o ovoj temi.

"Na vrhu liste najboljih tenisera svih vremena je Novak Đoković. Našao se na prvom mestu na gotovo polovini sajtova koje smo konsultovali. On je i dalje aktivan igrač i eksperti kažu da dani njegovih pobeda još nisu prošli", navodi se između ostalog na sajtu.



Ističe se da je teško ozbiljnije ne razmatrati da je Đoković najveći teniser svih vremena posebno kada se uzme u obzir činjenica da je izjednačen sa Nadalom po broju osvojenih grend slem titula, a da ima potencijal da osvoji još takvih trofeja, kao i rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

Navodi se i da Novak ima kompletnu igru i sve što je potrebno da bude okarakterisan kao jedan od najdominantnijih tenisera koji je ikada kročio na teren sa reketom u ruci.

Rivalitet sa Federerom i Nadalom doneo nam je neke od najzanimljivijih mečeva u istoriji. Takođe, na sajtu koji je odradio istraživanje navodi se i kako je srpski teniser do 28. rođendana osvojio "samo" sedam grend slem turnira, a zatim u narednih šest godina čak 13, pre nego što je ukupan učinak popravio na 22 trofeja sa najvećih turnira.

Iza Novaka, kako kažu na sajtu "studyfinds.org", za dlaku je ostao Federer. Švajcarac je na nekim sajtovima završio ispred srpskog tenisera, ali je po mišljenju eksperta ipak ispred velikog rivala.

Rodžer je u karijeri osvojio 103 titule po čemu je na drugom mestu u open eri iza Džimija Konorsa, sa 20 titula će uvek biti jedan od najboljih kada je reč o grend slemovima, a njegov stil igre dugo će se pamtiti.



Na trećem mestu se našao Nadal, teniser koji je bio i ostao jedan od najuspešnijih tinejdžera u istoriji. Sa samo 19 godina stigao je na poziciju broj dva, osvojivši već 19 titula uključujući i Rolan Garos 2005. godine.

Dominacija kakvu Španac ima na šljaci verovatno niko nikada neće moći da nadmaši, a 14 trofeja na Rolan Garosu znatno su doprineli ukupnom učinku od 22 osvojena grend slema, po čemu je trenutno izjednačen sa Đokovićem.

Četvrto mesto pripalo je Rodu Lejveru, jedini teniser sa liste koji je igrao pre open ere. Legendarni Australijanac je teniska ikona i jedini je teniser u istoriji koji je dva puta u karijeri ostvario kalendarski grend slem, odnosno osvojio sva četiri grend slema u sezoni.


Sedam godina zaredom je držao pro mesto, a u karijeri je osvojio više od 200 titula, više od bilo koga otkako tenis postoji kao sport.

Za kraj liste, peto mesto pripalo je Pitu Samprasu, Amerikancu koji je dominirao 90ih godina kada su ga smatrali najvećim svih vremena. Bio je rekorder sa 14 grend slemova, a kao Samprasova "Ahilova peta" ističe se činjenica da nikada u karijeri nije osvojio Rolan Garos.

Najbolji teniseri svih vremena:

1. Novak Đoković: 93 titule, 22 grend slema, 382 nedelja na prvom mestu

2. Rodžer Federer: 103 titule, 20 grend slemova, 310 nedelja na prvom mestu

3. Rafael Nadal: 92 titule, 22 grend slema, 209 nedelja na prvom mestu

4. Rod Lejver: 72 titule (u open eri), 5 grend slemova (u open eri), nije bio na prvom mestu u open eri

5. Pit Sampras: 64 titule, 14 grend slemova, 286 nedelja na prvom mestu

Glas javnosti/Kurir 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR