Glas Javnosti

NOLE OPET PIŠE ISTORIJU: Ovo su rekordi za VEČNOST koje Đoković juri na završnom mastersu!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser od kada je sveta i veka Novak Đoković je stigao u Torino i spreman je da ispiše nove stranice teniske istorije na ovogodišnjem Završnom mastersu.

Srpski teniser, koji je u četvrtak trenirao u Pali Alpitur, predvodi "zelenu grupu" u Torinu. Prvi reket sveta će se na finalnom turniru takmičiti protiv domaćeg favorita Janika Sinera, Stefanosa Cicipasa i Holgera Runea.

Mnogo toga je na talonu za Đokovića ove godine na Završnom mastersu.

Novak je trenutno izjednačen sa Rodžerom Federerom za najviše titula u istoriji ovog turnira sa šest. Ukoliko osvoji još jedan - Srbin će se osamiti na vrhu večite liste.

Novaku Đokoviću su potrebne dve godine da dođe do jedinog rekorda koji nije u njegovim rukama
Đokoviću takođe malo fali da rekordni osmi put godinu završi na prvom mestu ATP liste. Time bi samo nadmašio sebe, pošto mu je još prošle godine iza leđa ostao Pit Sampras, koji je šest puta sezonu završavao kao najbolji na svetu.


Nole prošle godine u Torinu (foto: Jutjub)

Ukoliko ponovo ostvari taj podvig, Novak će postati prvi igrač u istoriji koji je dostigao 400 nedelja na broju 1. Jedini teniser koji je pored njega dostigao granicu od 300 nedelja je Federer - 310.

Podsećamo, za tako nešto potrebno mu je da u grupnoj fazi zabeleži samo jednu pobedu.

"Želim da ostvarim sve što mogu. Veoma sam blizu. Mislim da će mi jedna pobeda u Torinu biti dovoljna da završim godinu na prvom mestu, tako da je to najveći cilj, pored Dejvis kupa. Imao sam savršen rezultat na Završnom mastersu prošle godine - dobio sam svih pet mečeva. Idem tamo sa mnogo samopouzdanja. Nisam izgubio meč od finala Vimbldona. Ali ostanak na prvom mestu i Dejvis kup su mi dva najveća cilja", istakao je Novak.

Đoković nastoji da osvoji i svoju 98. titulu, što bi ga dovelo na još dva pehara od elitnog društva u kojem su Džimi Konors sa 109 trofeja i Federer sa 103.

Svetski broj 1 počinje svoju kampanju u Torinu u nedelju uveče protiv Holgera Runea od 21 čas.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR