Glas Javnosti

TENISKI STRUČNJAK NIKOLA PILIĆ: Đoković IGRA NEVEROVATAN TENIS i oni mogu samo da se slikaju!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa, a epski meč i pobedu Đokovića nad Rafaelom Nadalom gledao je Nikola Pilić, hrvatski teniski stručnjak i bivši Noletov trener.

Nikola je rekao da je pariski turnir "Mont Everest šljake" i da je Noletov trijumf time još veći,  posebno kad se zna da je Nadal na toj podlozi neprikosnoven.

- Ne znam da li je to bio najbolji meč na šljaci, ali je sigurno bio najvažniji za Novaka. Ja sam možda pristrasan, ali ono što je uradio u petak uveče je više neko izvanredno. Pa pogledajte samo šta je Nadal postigao u Parizu do sada, ovo mu je tek treći poraz, čak 13 puta je osvajao taj turnir. Tako da je Novak zaista blistao - kaže Pilić za Kurir. 

 

Neverovatno je da takav meč nije viđen u finalu, već u polufinalu. Organizator se slepo držao poretka na ATP listi, pa je za drugog nosioca postavio Medvedeva, koji nije imao niti jednu pobedu u Parizu.

- Đoković i Nadal su zaslužili da igraju finale, bez dileme. U Vimbldonu, na primer, ponekad naprave presedan u postavljanju nosilaca. Ovde je pokazano nepoštovanje i prema Nadalu, koji je toliko titula tamo osvojio - smatra Pilić.

Publika je opet bila na strani Španca, ali to je već viđeno:

- Ma ne samo u Parizu, šta ćemo sa Engleskom, Australijom... Uvek kažem da Novak nema poštovanje koje treba da ima broj jedan. Pre svega od establišmenta. Ja se protiv toga borim kao lav, kažem im sve u lice jer poznajem te ljude. Evo, sad da mi ponude ulazak u Kuću slavnih, odbio bih to. Đoković je pametan, elokventan, igra neverovatan tenis i oni mogu samo da se slikaju - zaključio je Pilić.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR