Glas Javnosti

NEVIĐENA STROGOĆA NA AUSTRALIJAN OPENU: Diskvalifikacije, hapšenja, deportacije i oduzimanje zarade zbog kršenja prospisa

Tenis
Autor: Glas javnosti

Početni Gren slem sezone Australijan open startuje osmog februara, a sve je u znaku borbe protiv korone, te su za ovogodišnji turnir uvena stroga pravila i rigorozne mere.

Igrači će pred dolazak u Melburn morati da budu 14 dana u karantinu. I tokom karantina biće testirani nekoliko puta, a tu su i pravila o ograničenju kretanja.

Novak Đoković će biti u karantiniu u Adelejdu, umesto u Malburnu, čime, kako piše B92, nikako nije zadovoljan.

Nole će biti odvojen od ostalih tenisera zajedno sa Rafaelom Nadalom i Dominikom Timom, ali taj karantin neće biti strog i to nervira slabije rangirane igrače.

Lokalni mediji Australije objavili su i šta očekuje tenisere tokom tirnira.

Dok su u karantinu igrači će moći da treniraju sa malom grupom, tek posle osmog dana karantina.

Oni će imati određeno vreme da napuste hotel, ali svako ko napusti karantin bez dozvole, biće automatski kažnjen sa 19.000 dolara. Svaki prekršaj bilo kog člana tima, biće sankcionisan kao prekršaj tenisera.

Prekršaj pravila može doneti i automatsku diskvalifikaciju i oduzimanje zarade, ali i deportaciju i čak hapšenje.

Sam dolazak tenisera planiran je sa sedam lokacija – Abu Dabi, Doha, Los Anđeles, Singapur, Majami, Dubai i Antalija, i teniseri će doći sa 18 čarter letova.

Teniseri će do hotela biti prevezni autobusima, uz policijsku pratnju i kada stignu, sva navedena pravila stupaju na snagu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR