Glas Javnosti

NEVIĐEN SKANDAL NA VIMBLDONU: Obezbeđenje sklanjalo srpske zastave dok je Novak igrao

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser Novak Đoković sa 7:6(3), 7:5, 7:5 savladao je Denisa Šapovalova i plasirao se u finale Vimbldona, ali veliku pažnju privukla su dešavanja na tribinama. Iako to niko nije mogao ni da pretpostavi jedan navijač je započeo temu i otkrio neprijatnost kojoj je bio izložen.

Tako dok se Đoković bori za 20. grend slem titulu, dešava se toliko toga oko njega i tretman koji broj 1 ima se umnogome razlikuje od većine ostalih ljudi.

Jedan broj navijača tvrdio je da su radnici obezbeđenja oduzimali i sklanjali srpske zastave kada god bi se neko od navijača pojavio na tribinama.

Kako se navodi sve je rađeno pod obrazloženjem da su zastave prevelike i da moraju da budu uklonjene.

 

„Hej, Vimbldone, u sredu ste bili tako alergični na svaku srpsku zastavu, pa je od svih nas koji smo ih imali zatraženo da ih sklonimo, iako su dimenzije bile u skladu sa propisima. A sada vidim kanadske zastave. Da li ćete i njih da sklonite? Ili ste izabrali diskriminaciju samo Đokovićevih navijača?“, stoji u tvitu jednog razočaranog navijača koji je započeo temu i to u trenutku dok je meč trajao, a ubrzo je svoje iskustvo potvrdio još jedan akter.

Naravno, mnogi su odlučili da objašnjavaju da prosto zastave nisu bile po propisima. Neki su tvrdili da su čak i „minijaturne zabranjivali“, te da „zastava nije mogla ni da bude presavijena na pola“.Već se ovo desilo na Vimbldonu, što je pojasnio još jedan navijač.

„Meni se to desilo u ponedeljak. Rečeno mi je da spustim moju srpsku zastavu posle prvog seta. Radnik obezbeđenja me je ubeđivao da je prevelika, a to nije bilo tačno. Dolazio je triput, ali moram da kažem da se taj treći put izvinio i rekao da zastavica ipak nije prevelika“, glasilo je jedno od ovih svedočenja.

I nije ovo prvi put da se nešto ovako dešava. Kako je naveo jedan navijač ovakva scena se desila i na US Openu 2015. godine kada su od njegovog tada 78-godišnjeg oca tražili da skloni srpsku zastavu.

NE PROPUSTITE

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR