Glas Javnosti

'NEPRIJATELJ' ANALIZIRAO ĐOKOVIĆA: Najava iz Španije, Novak preskače Rolan Garos?

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, teniska sezona bi trebalo da bude nastavljena u avgustu, kada će teniseri imati nekoliko jakih i važnih turnira praktično jedan za drugim.

Iz tog razloga, španski list "As" analizirao je kako bi nastavak sezone trebalo da izgleda iz ugla dvojice najboljih tenisera sveta, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. "Bik sa Majorke" će najverovatnije propustiti turnire u Americi kako bi spreman dočekao sezonu na šljaci, pre svega turnir u Madridu, nakon čega sledi i Rolan Garos. 

Na oba turnira Nadal veruje da može do kraja, pa je spreman da žrtvuje nastup u Njujorku kako bi odmoran dočekao mečeve na omiljenoj podlozi. Sa druge strane. Đoković ne namerava da preskoči turnire u SAD, očekivano je da zaigra na US Openu, a kako turnir u prestonici Španije počinje samo dan po završetku Otvorenog prvenstva Amerike, jasno je da će i Đoković morati da donese neku tešku odluku. S obzirom na to da bi na turnirima u SAD mogao da osvoji čak 4,640 bodova naspram 2,860 koje ga "čekaju" na šljaci, jasno je zašto teniski "broj jedan" više pažnje posvećuje pripremi za mečeve na betonu.

A ako je verovati Špancima, u narednih par nedelja nas očekuje prava šahovska partija Đokovića i Nadala - na daljinu.
 


 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR