Glas Javnosti

NEOČEKIVANI OBRT NESTALE TENISERKE! Bila silovana, pa nestala, sad tvrdi da se ništa nije desilo (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Kineska teniserka Peng Šuaj (35) izjavila je da nikada nije optužila nikoga da ju je seksualno napastvovao, odnosno, da su poruke na društvenim mrežama koje je pisala prošlog meseca pogrešno protumačene.

Peng je izazvala globalnu zabrinutost kada je nestala iz javnosti nakon što je na društvenim mrežama objavila navode o seksualnom zlostavljanju, da bi ta objava potom bila obrisana.

Ženska teniska asocijacija (VTA) saopštila je da je i dalje zabrinuta da Peng ne govori slobodno i da je pod državnom centurom.

Pre svega, želim da istaknem nešto veoma važno. Nikada nisam rekla niti sam napisala da me je neko seksualno zlostavljao. Moram jasno to da naglasim“, rekla je Peng u video snimku koji je objavio list Lijan Žaobao.

Taj list naveo je da je snimak napravljen u nedelju u Šangaju, tokom promotivnog događaja za Zimske olimpijske igre 2022. godine. Peng je novinaru rekla da je bilo „mnogo nesporazuma“ u vezi sa objavom, kao i da uglavnom boravi u svom domu u Pekingu i da je slobodna da se kreće gde god poželi.

Nesigurnost i govor tela koje je Kineskinja pokazivala tokom razgovora zabrinuli su i Kris Evert, bivšu američku teniserku, koja je kratko poručila – „ Ovo je uznemirujuće“.

"Dobro je ponovo videti Šuai Peng u javnosti i nadamo se da je dobro", stoji u saopštenju VTA.

"Kao što smo konstantno isticali, ova pojavljivanja ne ublašavaju niti otklanjaju značajnu zabrinutost VTA u vezi sa njenom bezbednošću i mogućnošću da komunicira bez cenzure ili prinude."



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR