Glas Javnosti

NEMA AMERIKE, NEMA PROBLEMA! Evo zbog čega se Novak ni malo ne brine UZMI, NOLE, ROLAN GAROS!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, neće moći da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ali to nije isključivo loša stvar za njega.

Zbog odluke vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama da odbiju zahtev za ulazak u zemlju, Novak neće igrati na ova dva turnira i četvrtu sezonu zaredom. Najpre 2020. godine turniri nisu održani zbog korona virusa, zatim su 2021. godine održani u specifičnim terminima. Tačnije, Indijan Vels nije prethodio Majamiju kao svake druge godine, već je održan u oktobru.

Te, 2021. godine, Đoković je odlučio da preskoči turnir u Majamiju, a istu odluku je doneo i za Indijan Vels koji je stigao neposredno nakon bolnog poraza u finalu Ju Es opena od Danila Medvedeva u meču u kojem se Novak borio da osvoji i četvrti grend slem u sezoni.

Prošle godine je situacija bila ista kao ove, zbog pravila u SAD i statusu o vakcinaciji.

Nema sumje da bi najbolji teniser sveta želeo da putuje u Ameriku i ponovo zaigra na turnirima na kojima je ukupno osvojio 11 titula, ali ovakav splet okolnosti nije nužno loš po njega.

Zašto?

Ne krije Đoković da u zrelim godinama za karijeru jednog vrhunskog tenisera pažljivo bira na kojim turnirima će igrati i to je tako s razlogom.



U ovom trenutku sezona na šljaci je za Srbina znatno bitnija iz nekoliko razloga.

Novak bi na šljaci mogao da zaigra na pet turnira, a to su Monte Karlo, Banjaluka, Madrid, Rim i na kraju najvažniji - Rolan Garos.

Priprema za šljaku je daleko zahtevnija od priprema za druge podloge, a Đoković je prethodnih godina beležio loše rezultate u Monte Karlu (2021. ispao u trećem kolu, 2022. ispao u drugom kolu) pa na tom turniru može da osvoji veliki broj bodova i tako se osigura na prvom mestu ATP liste, ili se vrati na tron ukoliko prethodno Karlos Alkaraz ili Stefanos Cicipas u Americi naprave odlične rezultate i dokopaju se liderske pozicije.

Cicipas baš u Monte Karlu brani titulu i 1.000 osvojenih bodova...

Takođe, turnir u Majamiju se završava 2. aprila, dok onaj u Monte Karlu počinje već 8. aprila što znači da bi Đoković, s pretpostavkom da bi igrao završnicu na Floridi, imao izuzetno malo vremena za navikavanje na šljaku.

Zbog toga neće Novak puno da tuguje, već će iskoristiti vreme koje može da provede u društvu supruge Jelene, sina Stefana i ćerke Tare. Često Nole govori koliko mu je važan svaki trenutak s porodicom, a uz napujene baterije može u potpunosti da se fokusira na šljaku i pripremu za nastavak sezone.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR