Glas Javnosti

Najbolji svetski teniseri žale se na loptice

Tenis
Autor: Glas javnosti

Poslednji teniseri koji su se žalili na loptice sa kojima igraju i koje se često menjaju su Alkaraz i Medvedev, a pre njih Đoković, Fric, Hačanov...


"Činjenica da svake nedelje igramo sa različitim lopticama je potpuno luda", požalio se španski teniser Karlos Alkaraz nakon poraza u tri seta od Nemca Aleksandra Zvereva na ATP finalu u Torinu.

Tokom samog meča, Alkaraz se žalio na loptice glavnom sudiji, a isto je učinio i Medvedev, dok je igrao meč koji je dobio protiv sunarodnika Andreja Rubljova.


To je nastavak borbe koju najbolji svetski teniseri vode na temu loptica, o čemu su ranije govorili i Novak Đoković, Tejlor Fric i Karen Hačanov.


„Čuo sam negde da tokom godine igramo sa oko 20 različitih vrsta loptica. To nema nikakvog smisla i dobro sam svestan nekih povreda koje su se zbog toga desile nekim teniserima. Jednostavno ne možemo da igrati svake nedelje sa novim lopticama. Mora doći do neke promene“, rekao je Alkaraz.


Ima i predlog koji bi vodio ka boljem pravcu, to podrazumeva da se iste vrste loptica koriste za pojedine delove sezone.

„Na primer, početkom godine u Australiji igramo sa jednim, a onda sa istim na američkoj betonskoj, evropskoj zemljanoj turneji, u Južnoj Americi. Promene se mogu desiti kada promenimo supstrat, ali menjanje svakih sedam dana je strašna odluka“, istakao je Alkaraz.


Glas javnosti/A01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR