Glas Javnosti

NADALU SVE IDE OD RUKE: Povukao se jedan od favorita i Špancu olakšao put

Tenis
Autor: Glas javnosti

Od srpskih igrača na teren će samo Filip Krajinović. On će u prvom kolu igrati protiv protiv Jiržija Lehečke, 20-godišnjeg momka kom je vrhunac 74. mesto ATP liste. Njihov duel trebalo bi da počne oko 17.30.

Rafael Nadal će posle osvajanja titula na Australijan Openu i Rolan Garosu krenuti u pohod na treći grend slem ove sezone. Rival u prvom kolu biće mu Argentinac Francisko Serundolo. Španac će odigrati prvi takmičarski meč posle tretmana stopala, koje je obavio u domovini posle trujumfa u Parizu. Pre početka Vimbldona igrao je na egzibiciji.



Ljubitelji tenisa u utorak će moći da gledaju i prvu teniserku sveta Igu Švjontek, kojoj će protivnica biti hrvatska igračica Jana Fet.

Posle skoro godinu dana pauze meč u pojedinačnoj konkurenciji odigraće Serena Vilijams. Amerikanka nije u singlu igrala otkako se povredila prošle sezone u prvom kolu Vimbldona. Danas će igrati protiv Francuskinje Harmoni Tan.

Beretini se povukao zbog korone!

Prošlogodišnji finalista Mateo Beretini saopštio je u utorak ujutru da odustaje od Vimbldona.

- Sa žaljenjem saopštavam da moram da se povučem sa Vimbldona zbog pozitivnog  testa na virus korona – napisao je Italijan na društvenim mrežama.

- Imao sam simptome gripa i u izolaciji sam nekoliko poslednjih dana. Iako simptomi nisu teški, odlučio sam da je važno da se testiram ovog jutra, kako bih zaštitio zdravlje ostalih. Ne mogu da opišem koliko sam razočaran. Ali vratiću se jači.

Beretini je bio u istoj polovini žreba kao Rafael Nadal i Stefanos Cicipas.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR