Glas Javnosti

Nadalov lekar smatra da Španac može do povratka u vrhunsku formu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Rafael Nadal toliko dugo ne igra turnire da ga većina ljubitelja tenisa već tretira kao penzionisanog šampiona, dok je on sam u jednom od retkih oglašavanja tog tipa sa bolovanja najavui da će mu sledeća godina verovatno biti oproštajna.

Sada je svoj sud dao i njegov doktor, Anhel Ruis Kotoro, prema čijim rečima bi osvajač 22 Grend slemova stvarno početkom 2024. mogao natrag u borbu za ATP bodove i novčane premije. 

"Nadal je mentalno veoma jak. Jaka je ličnost, pokazao je tokom godina takmičenja. To je stvarno jedna od njegovih vrednosti. Kada imate takvu povredu, borite se i onda vidite da ne možete, morate na operaciju… To je teška situacija. Morate da mu pomognete", istakao je Kotoro.


Pomenuti medicinski stručnjak podsetio je javnost i medije da je Nadal već imao posla sa povredama i operacijama, te da je i pre nalazio način da se izbori sa nedaćama i ponovo se lati reketa. Za sada samo trenira lakšim intezitetom. 

"On poznaje ovaj proces i želi opet da igra. Čini sve što je moguće da bi se to dogodilo. Dva puta se već vraćao, vratiće se još jednom", rekao je Kotoro, a vrlo je moguće da će teniser želeti da igra na Olimpijskim igrama u Parizu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR