Glas Javnosti

NADAL SE PREDAO: Neću juriti prvo mesto, moje fizičko stanje mi to ne dozvoljava

Tenis
Autor: Glas javnosti

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da se pomirio sa činjenicom da više ne može da se bori za prvo mesto na ATP listi.

Mislim da je to doba prošlo. Nažalost, moji fizički problemi me sprečavaju da mogu da se nadam da ću ponovo biti broj jedan - rekao je Nadal.

Peti teniser sveta Nadal je prošao u drugo kolo turnira u Akapulku pobedom protiv Amerikanca Denisa Kudle 6:3, 6:2.

Nadal je prvi put postao prvi teniser sveta 18. avgusta 2008. godine, a tu poziciju ne drži od 10. januara 2020. On je ostao medju petoricom najboljih, a trenutno zaostaje 50 bodova za četvrtoplasiranim Grkom Stefanosom Cicipasom.

- Ponekad sam osećao da mogu da budem u poziciji za prvo mesto, ali moje fizičko stanje mi to ne dozvoljava. Danas su moji ciljevi drugačiji, neći juriti taj cilj, to bi bila greška - naveo je Nadal.


Španac je posle velikog preokreta u Melburnu 30. januara u finalu Australijan opena protiv Rusa Danila Medvedeva osvojio 21. rekordnu grend slem titulu. Iza njega su srpski teniser Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer sa po 20.

- Pitaju me da li ću da smanjim broj učešća na turnirima, ali ako smanjim, onda mogu da ostavim tenis. Ovaj turnir u Akapulku je jedan od onih na kojima sam se tradicionalno dobro osećao - naveo je Nadal.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR