Glas Javnosti

Nadal na korak od ispadanja sa završnog Mastersa

Tenis
Autor: Glas javnosti

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim pobedio je Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) i tako drugog tenisera sveta doveo nadomak ispadanja u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu!

Bio je ovo četvrti duel pomenutih tenisera i drugi trijumf Ože-Alijasima koji sada čeka ishod duela Kasper Rud - Tejlor Fric kako bi znao svoju konačnu sudbinu i šansi za plasman u polufinale.

Kao i sam Nadal koji se nalazi u bezizlaznoj situiaciji. Naime, Rafa je u prvom kolu izgubio od Frica i ukoliko Rud slavi to znači da Nadal ne ide u polufinale. Norvežanin će u tom slučaju imati dve pobede. Fric i Ože- Alijasim po jednu, ali i bolji međusobni skor od Španca.


S druge strane, ukoliko Fric slavi onda u celu priču ulazi matematika i set količnik. Nadalu igra samo to da Fric dobije Ruda sa 2:0 u setovima i što ubedljvije u gemovima, a da i on to isto uradi prekosutra takođe protiv Norvežanina. Pritom i Fric mora da pobedi Ože-alijasima u 3. kolu.

Nadal je već na startu meča imao dve brejk šanse koje nije iskoristio. Zatim još dve u sedmog gemu, da bi mu se u narednom sve obilo o glavu. Iako je imao vođstvo od 40:0, Rafa je dozvolio rivalu da uzme brejk za 5:3 i zatim odservira za vođstvo u prvom setu.

Kanađanin je na krilima sjajnog finiša prvog seta uzeo brejk i na startu drugog i poveo je sa 3:1. Malo je falilo da i u petom gemu uzme još jedna brejk i ranije završio posao, ali je trijumf samo prolongiran za nekoliko minuta kasnije.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR