Glas Javnosti

NADAL ISPADA IZ PRVIH 10: Ovo s dešava prvi put od 2005. godine, Španac je najveći deo karijere proveo u eliti

Tenis
Autor: Glas javnosti

Rafael Nadal će prvi put u karijeri ispasti iz Top 10 na ATP listi, pošto zbog povrede neće moći da brani bodove na mastersu u Indijan Velsu.

Španski teniser je pola svog života proveo kao jedan od dest najboljih tenisera na ATP listi. 

Van elitnog društva poslednji put je bio još 11. aprila 2005. Od tada je osvojio 22 grend slema i postao jedna od najvećih sportskih ikona u istoriji.



Međutim, ovom rekordu će uskoro doći kraj. Zbog povrede će Nadal propustiti predstojeće masterse u Sjedinjenim Američkim Državama, što znači da neće braniti 600 bodova osvojenih u Indijan Velsu prošle godine.

Kada mu oni budu oduzeti, izvesno je da će 36-godišnjak ispasti iz Top 10.

Podsćemo, Nadal je od ovog ponedeljka osmi teniser sveta. Španac je nazadovao za dve pozicije u odnosu na prethodnu listu.

„Kralj šljake“ nije uspeo da odbrani titulu na Australijan openu, pa je posle prvog grend slema u sezoni pao sa drugog na šesto mesto. Sada je ostao i bez 500 bodova koje je prošle sezone osvojio u Akapulku i usledio je novi pad, te je trenutno na osmoj poziciji.

Takmičenjima bi Rafa trebalo da se vrati u Monte Karlu, koji je na programu od 9. aprila. Biće to prilika za španskog tenisera da osvoji nove bodove, pošto prošle sezone nije učestvovao na mastersu u Kneževini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR