Glas Javnosti

'MRZIM ĐOKOVIĆA KAO DA JE FAŠISTA': Ovaj ČOVEK ne može da podnese NOVAKA!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Posle osvajanja Vimbldona i izjednačavanja po broju GS trofeja sa Federerom i Nadalom o Novaku Đokoviću priča ceo svet. I dok uglavnom sa svih strana dolaze pohvale za prvog tenisera sveta dotle ima i onih koji pokazuju otvorenu netrpeljivost na granici mržnje prema Novaku.

U tome prednjači kolumna sa "Sportskeed" portala.

Autor je indijski novinar Šajam Kamal i naziv teksta je "Zašto ne mogu da navijam za Novaka Đokovića".

 - Da moram da izaberem jednog igrača da igra tenis za moj život, ne bih izabrao Đokovića, čak i da znam da mi je to jedina šansa da ostanem živ, objašnjava Kamal i nastavlja:

- I pored svega, moram da priznam da je Đoković verovatno najbolji teniser svih vremena, iako još traje ta debata. Mrzim ga kao da je fašista. Zašto? Zato što je njegova majka Dijana 2008. godine rekla 'kralj je mrtav, živeo kralj', kada je Đoković pobedio Federera u Australiji 2008. godine. Kada sam 13 godina kasnije video da je njegove ime ponovo na zidu na Vimbldonu, setio sam se sa kolikom ga strašću mrzim. Ali, on je i dalje ovde. Bolji je od Nadala i Federera. Sve ima bolje od njih, sve je na njegovoj strani.

Kako je postao najbolji? Videli ste u finalu Vimbldona, poslednji poen. Igrao je 11 udaraca na 2:1 u setovima i 5:3 protiv jednog Matea Beretinija i čekao je da on pogreši. To je dobar potez, ali ko voli takav tenis?

Dugo sam razmišljao zašto ga toliko mrzim. Verovatno zbog hladnokrvnosti i tog 'mrtvog' stila. Ako ste navijač Nadala i Federera imate šta da volite. Ovako... Jeste on najbolji i previše je dobar da bi bili uzbuđeni oko njega. Nepobediv je.

Ako zvučim ogorčeno, to je zato što jesam, stoji u kolumni.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR