Glas Javnosti

Mladi teniser se ŽESTOKO OSRAMOTIO: Usred meča se posvađao sa majkom i isterao je iz lože

Tenis
Autor: Glas javnosti

Holger Rune poražen je u četvrtfinalu Rolan Garosa od norveškog tenisera Kaspera Ruda. Ovo bi bio sasvim običan meč da nije usledila ružna scena.

Nakon što je upao u period loše igre, Danac je potpuno izgubio živce i počeo da se svađa sa majkom Anke, koja je sedela u loži i bodrila ga. Danski mediji objavili su priču o tome kako je Holger bio poprilično neprijatan prema majci, koju je u jednom momentu oterao iz lože!

Majka Anke je najverniji pratilac Runea, kog bodri na svim mečevima. Međutim, nakon što je nešto prokomentarisala nakon lošeg poena svog sina, on je viknuo na nju i isterao je iz lože:


Idi, ako ne možeš da pomogneš, odlazi odavde!

Naravno, Aneke je odmah napustila ložu, a Rud se posle meča pravda kako je cela situacija potpuno pogrešno protumačena. On je naveo da je želeo mir na terenu.



Pre svega, nisam rekao svojoj majci da napusti stadion. To nije razlog. To je bila druga osoba. Dakle, to nije u redu.

On je objasnio da je bio nervozan zbog loše igre. 

- Naravno, frustrirajuće je biti u svom prvom grend slem četvrtfinalu i igrati toliko ispod svog uobičajenog nivoa, posebno u prvom setu. Uopšte nisam pravilno udarao loptice. To je frustrirajuće kada to mnogo želiš. 

On je posle poslao poruku i svojoj majci na društvenim mrežama. 

- Volim svoju majku i ne teram je. Kada sam frustriran, može pomoći da moja majka ili trener odu tako da nemam dvoje ljudi na koje bih mogao d vičem. Takođe je otišla u nekom trenutku protiv Stefanosa Cicipasa da bi mi olakšala. Ona to kontroliše, ne ja. 

Rune je napravio najveću senzaciju na turniru kada je izbacio upravo Cicipasa, prošlogodišnjeg finalistu i najavio veliki uspon.


Rud rutinski slavio


Osmi teniser sveta Kasper Rud plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je savladao danskog igrača Holgera Runea sa 6:1, 4:6, 7:6 (2), 6:3.

Norveški igrač je trijumf nad 40. igračem sveta ostvario za tri sata i 15 minuta. Rud je u prvom setu napravio dva brejka i lako je došao do vođstva.

U narednom setu prvi brejk pravi Norvežanin u petom gemu, ali istom merom u sledećem gemu uzvraća Rune. Danac je do odlučujućeg brejka došao u 10. gemu, bez izgubljenog poena. Teniseri su u trećem setu napravili po jedan brejk, i set je otišao u taj-brejk. Rud je u taj-brejku napravio seriju od pet vezanih poena i sa 7:2 je završio 13. gem.

Ključni trenutak u četvrtom setu dogodio se u osmom gemu, kada je Rud realizovao četvrtu brejk loptu. Ovo je bilo prvo skandinavsko četvrtfinale u istoriji pariskog grend slem turnira. Rud će u svom prvom grend slem polufinalu igrati protiv 23. tenisera sveta, hrvatskog igrača Marina Čilića. U drugom polufinalu se sastaju treći i peti teniser sveta Aleksandar Zverev i Rafael Nadal.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR