Glas Javnosti

Mladi Danac ostvario najveću pobedu u karijeri posle preokreta

Tenis
Autor: Glas javnosti

Nova generacija je tu! Holger Rune je osvojio prvu masters titulu, pošto je u finalu turnira u Parizu pobedio Novaka Đokovića sa 3:6, 6:3, 7:5.

Najveću pobedu u karijeri je ostvario 19-godišnjak, koja mu je donela i najvredniji trofej. Trijumfom nad osvajačem 21 grend slema kompletirao je sjajnu sedmicu, u kojoj je prethodno savladao još četiri igrača iz Top 10. Veliki uspeh doneo mu je i 10. mesto na ATP listi od ponedeljka.

Đoković ostaje na 38. titula sa masters turnira, šest u Parizu. U Bersiju je doživeo prvi poraz na zvaničnim takmičenjima još od četvrtfinala Rolan Garosa.

Bilo je ovo drugo finale koje je na poslednjem mastersu u sezoni izgubio Novak – prethodno je 2018. bolji od njega bio Karen Hačanov.




Hrabro je igrao Rune. Nije se plašio da napdne, bio je agresivan i odvažne opcije je birao u važnim momentima.

Đoković je bio fantastičan u prvom setu, ali je početkom drugog propustio tri vezane brejk lopte, a onda doživeo veliki pad u igri. Iskoristio je to spremni Danac, te je napravio brejk, koji mu je omogućio da dođe do tizjednačenja u setovima.

Tamo se mučio Novak sa levom nogom, nekoliko puta se istezao, a u jednoj pauzi je tražio i masažu. Nadigravao se u nastavku sa mladim rivalom, ali nije uspeo da ga slomi. Imao je u posolednjem gemu pet brejk lopte Srbin, ali ih nije realizovao. U odlučujućim trenucima je Danac bio neustrašiv i došao je do najveće pobede u karijeri.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR