Glas Javnosti

Menadžer Grigora Dimitrova o optužbama na račun svog štićenika: 'Nikada nije zahtevano da bude testiran!'

Tenis
Autor: Glas javnosti

Posledice su očigledne, ali umesto o saniranju, ljudi bliski organizatorima "Adrija tura" odlučili su je pravi način da se postupi u ovoj situaciji - prebacivanje odgovornosti na drugog.

Ranije danas, otac Novaka Đokovića Srđan rekao je u izjavi hrvatskom RTL-u da je "Dimitrov naneo veliku štetu Hrvatskoj, Srbiji i porodici Đoković":

- Zašto se to dogodilo? Zato što je čovek verovatno došao bolestan, ko zna odakle. Nije se tu testirao, testirao se na nekom drugom mestu... Mislim da to nije u redu. Dobro, šta da se radi... Naneo je veliku štetu i Hrvatskoj i nama kao porodici i Srbiji", rekao je Srđan Đoković, koji je potom dodao da "Novaku nije dobro zbog cele situacije":

- Naravno da se ne oseća dobro, ali šta ćete, situacija je takva kakva jeste. Iz ovoga moramo da izađemo jači, da shvatimo da ovo mora da prođe, da se na neki način svi zaštitimo. Mi ćemo sve uraditi da u budućnosti da, kada bude neko normalno vreme i kad ne budemo imali ovakve strahove, ponovimo sve ovo. Sa zadovoljstvom ćemo doći u Zadar, zaključio je Đoković.

Nije mnogo prošlo, a na te njegove reči odgovorio je Georgi Stoimenov, menadžer bugarskog tenisera:

- Želim da vam saopštim nešto, a u vezi onoga što je Srđan Đoković izjavio za hrvatsku televiziju. Grigor je sleteo u Beograd nakon što je tri meseca bio u izolaciji. Ni u Beogradu, ni kasnije u Zadru mu nije ponuđeno ili zahtevano od njega da se testira na koronavirus. Organizatori turnira su ti koji su zaduženi za bezbednost turnira i oni su ti koji su zaduženi za kreiranje pravila koja se moraju poštovati. Grigor je strogo poštovao sva pravila od strane organizatora turnira i postojeće zakone i pravila kada je prelazio granicu između Bugarske, Srbije i Hrvatske, rekao je Stoimenov za "Teniskafe".

Podsećamo, završnica turnira u Zadru otkazana je nakon što je Dimitrov testiran pozitivno na prisustvo koronavirusa, nakon čega su i testovi pokazali da su pozitivni i Borna Ćorić, kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki, Bugarinov trener Kristijan Groh, potom i Viktor Troicki, da bi juče i Novak Đoković potvrdio da su on i supruga Jelena pozitivni.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR