Glas Javnosti

Medvedev: Ako ne zaustavimo Novaka, stići će do 400 nedelja na prvom mestu!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Medvedeva od ponedeljka očekuje proboj na drugo mesto ATP liste, a teniser iz Moskve je posle pobede u četvrtfinalu pričao i o dostignuću Novaka Đokovića.

Srpski teniser je početkom nedelje došao do 311. nedelje na čelu ATP liste i tako postao najbolji igrač u istoriji po tom parametru.

 - To je neverovatno dostignuće. U svetu tenisa svakako više pričamo o grend slemovima nego o bilo čemu drugom, ali ovo je takođe važno i siguran sam da je srećan zbog toga. Kako je igrao do sada, mislim da je u stanju da stigne do 400 nedelja na vrhu. Mi mlađi ćemo pokušati da mu to ne dozvilimo. Ja nisam uspeo da mu naudim u finalu Australijan opena, ali to je sport. Niko mu neće dati lak prolaz, moraće da se potrudi da zaradi i taj uspeh - kaže Medvedev.

On je sa velikim komplimentima pričao o članovima takozvane "velike trojke".

 

- Svi oni su neverovatni. Rekordi koje su postigli, to niko neće moći da potuče možda ni za sto godina. Tako nešto se retko viđa u sportu. Ne možete reći da drugi igrači u ovoj eri nisu boli dobri, jednostavno to što su oni radili je neverovatno, drugi nemaju čega da se stide - dodao je Danil.

Naravno, nije zaobišao da pomene i povratak Rodžera Federeras na teren.

- Pričali smo ovde o tome, mnogi igrači su se složili da bi posle godinu dana pauze izašli na teren i izgubili bi oba seta, bez da bi bili u stanju da pogađaju udarac za udarcem. On ima skoro 40 godina, nije igrao više od godine i u stanju je da pobedi. To je zadivljujuće. Voleo bih da igram protiv njega, jedan je od trojice najboljih u istoriji, uvek je lepo igrati sa njim. Izgubio sam tri puta, nisam bio na ovom nivou. To je i dalje Rodžer, bilo bi sjajno igrati još nekoliko mečeva sa njim. Ne radi se o pobeđivanju, svaki put kad izađete na teren protiv nekog od velike trojke, to je nešto posebno - zaključio je Medvedev.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR