Glas Javnosti

Masters turnir u Parizu ima novu lokaciju

Tenis
Autor: Glas javnosti

Teniski masters turnir u Parizu preseliće se na novu lokaciju od sledeće godine, saopštio je danas Teniski savez Francuske.

Turnir će se iz svoje dugogodišnje kuće u Areni Bersi preseliti u veću Arenu Defans, povećavajući tako kapacitet sa nešto manje od 17.000 na 23.000 mesta.

Teniski savez Francuske je naveo da će tereni biti veći i bolji nego u Bersi areni, kao i da će raspored mečeva biti poboljšan, a nakon brojnih žalbi tenisera zbog kasnih završetaka duela.


Italijan Janik Siner, koji je u nedelju osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, povukao se sa turnira u Parizu prošlog novembra u znak protesta zbog termina meča, kritijujući organizatore što mu nisu dali dovoljno vremena za odmor.

On je, naime, svoj meč završio u nešto pre tri sata ujutru, a naredni je trebalo da igra za manje od 12 sati kasnije. Nekoliko drugih igrača je podržalo njegovu žalbu.


Trenutni format od četiri dnevna i dva večeranja meča biće promenjen na tri dnevna i dva večeranja kako bi se izbeglo da mečevi počnu prekasno, naveo je francuski savez.

Bersi Arena će poslednji put domaćin masters turnira u Parizu biti od 28. oktobra do 3. novembra ove godine.Glas javnosti/D01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR