Glas Javnosti

MAMA, TATA, VOLIMO VAS! UKRAJINCI, ČUVAJTE ŽIVOTE! Drama ukrajinske teniserke koja je PODRŽALA NOVAKA! Uplakana se oprostila od roditelja (VIDEO+FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ukrajinska teniserka Dajana Jestremska podelila je potresne snimke i fotografije koje su nastale u trenucima kada je sa sestrom napustila roditelje kako bi pobegla iz Ukrajine.

Širom Ukrajine vlada panika zbog ratnog stanja. Ljudi masovno pokušavaju da napuste državu, kako strani građani, tako i Ukrajinci.

Nažalost, nije preostalo puno načina da se pobegde od rata, to govori i situacija u kojoj se nalazi porodica nekadašnjeg srpskog fudbalskog reprezentativca Lijanka Vojnovića, a Jestremska je zajedno sa sestrom uspela da se nađe na teretnim trajektu kojim je trebalo da napusti Ukrajinu.



- Posle dve provedene noći u podzemnom parkingu moji roditelji su doneli odluku da po svaku cenu pošalju moju mlađu sestru i mene iz Ukrajine! Mama, tata, volimo vas najviše, čuvajte se! Volim svoju zemlju! Ukrajinci, čuvajte svoje živote - poručila je Dajana Jastremska na Instagramu uz fotografije i snimke opraštanja sa roditeljima.



Na snimku se vidi kako se uplakana sestra pozdravlja sa roditeljima, a čitava situacija je prilično potresna i teška za gledanje.

Dvadesetjednogodišnja Ukrajinka je rođena u Odesi, trenutno je 120. teniserka sveta, a javnost u Srbiji možda je pamti jer je stala na stranu Novaka Đokovića i branila ga od napada zbog organizacije Adria tur turnira 2020. godine tokom pandemije korona virusa.



Odesa je treći grad u Ukrajini po populaciji, odnosno broju stanovnika i jedan je od prvih gradova u koji su Rusi kročili otkako je zvanično počelo delovanje vojnih snaga Federacije Rusije u Ukrajini.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR