Glas Javnosti

LUDNICA U AUSTRALIJI! Srbi sa zastavama igraju kolo, NE DAJU SVOG NOLETA, reagovao i Vučić (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Veliki broj navijača okupio se ispred hotela Park kako bi podržao Novaka Đokovića, a na ulicama Melburna Srbi ne prestaju da na najrazličitije načine protestuju zbog novonastale situacije.

Novinar Ben Rotberg rekao je i da je bilo manjih incidenata između ljudi koji su došli da podrže Novaka, i demonstranata koji su tu zbog nehumanog tretmana azilanata.

Na snimku koji je Rotenberg objavio, vidi se kako ženska osoba koja drži transparent "Oslobodite izbeglice" ulazi u raspravu sa ženom ogrnutom u zastavu Srbije dok se u pozadini čuje pesma Tanje Savić.

Po završetku njihove kratke diskusije, jedna od okupljenih je glasno uzviknula "Srbija".

Pojavio se prvi snimak Novaka Đokovića iz migrantskog hotela u kom boravi u Melburnu, i čeka odluku suda Viktorije nakon žalbe zbog deportovanja iz Australije. Na kratko se najbolji teniser sveta pojavio kraj prozora i poslao poljupce okupljenim ljudima koji mu pružaju podršku.



Ispred hotela Park mogle su da se čuje mnoge srpske pesme, od „Veseli se srpski rode“, preko „Sistem te laže“ od Beogradskog sindikata, pa do Svetlane Cece Ražnatović, Tanje Savić i drugih izvođača.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se jutros opet čuo sa najboljim teniserom na svetu Novakom Đokovićem, te da premijerka Ana Brnabić "moli" da se Đokoviću dozvoli da napusti hotel u kom je smešten.

„Prvi put sam sinoć razgovarao sa Novakom, drugi put jutros. Ana Brnabić moli da se Đokoviću dozvoli da ne bude u zloglasnom hotelu u pravom smislu te reči, već da bude u kući koju je iznajmio i da se priprema za turnir.

 

Sve što može naše Ministarstvo spoljnih poslova radi i aktivno je uključeno u sve. Predsednica Vlade očekuje da razgovara sa predstavnicima australijskih vlasti. Ono što nije fer jeste da se vodi opšta politička hajka u kojoj učestvuju svi, od australijskog premijera, glumeći kako pravila važe za sve. Više su tenisera pustili pod istim uslovima pod kojim Novaka nisu. Svima je jasno o čemu se ovde radi i nemam dlake na jeziku“, rekao je on, dodajući da je „njegov posao da štitim istinu“.







SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR