Glas Javnosti

LEPE VESTI, NOVAK ĐOKOVIĆ NA LISTI UČESNIKA US OPENA : US Open izdao zvanično saopštenje

Tenis
Autor: Glas javnosti

Pozitivne signale probudio je spisak učesnika mastersa u Sinsinatiju na kome se našlo ime Novak Đoković, a nadu je dodatno podgrejao spisak učesnika Otvorenog prvenstva SAD na kome se takođe našlo ime trostrukog šampiona.

Realna situacija "na terenu" je takva, da se ipak ne treba previše radovati ovome, pošto Đoković, kako sedmi igrač sveta, automatski ulazi na listu učesnika.

Ovo zbog toga što su igračima sa vrha ATP liste grend slemovi i turniri iz Masters serije obavezni, tačnije, igrali ih ili ne računaju im se u 18 turnira koji ulaze u bodovanje za ATP listu.

Izuzetak je jedino Monte Karlo koji može da bude zamenjen nekim turnirom iz Serije ATP 500 ako igrač osvoji više poena na njemu nego na monegaškom mastersu piše Kurir Sport


- US open nema pravila o obaveznoj vakcinaciji tenisera, ali poštovaće odluku Vlade SAD kada je reč o ulasku u zemlju nevakcinisanih stranih državljana -  stoji u saopštenju na sajtu Ju-Es opena.

Novak je trostruki osvajač Otvorenog prvenstva SAD i rekorder po broju finala, ima ih ukupno devet. Ove godine trebalo bi da brani 1200 poena na ATP listi za prošlogodišnje finale kada ga je u osvajanju kalendarskog Grend slema sprečio Danil Medvedev.

Ju-Es open ove godine biće na programu od 29. avgusta do 11. septembra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR