Glas Javnosti

LEGENDARNI NIKOLA PILIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: 'Novak je najbolji a FEDERER bolje da se POKRIJE UŠIMA'!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Jedan od najcenjenijih svetskih teniskih stručnjaka Nikola Pilić za uživanjem je pratio još jedno Novakovo osvajanje Vimbldona i kako sam kaže sad više nema dileme ko je najbolji teniser na planeti.

- Čekao sam ovaj dan nekoliko godina. Čekao sam momenat da mogu da kažem: Novak je najbolji igrač svih vremena - s ponosom u glasu priča Pilić za Kurir dok trenira pulene u akademiji na Hrvatskom primorju.

Ako nekome nešto nije jasno na ovu temu, sledi obrazloženje:

- Nikad pre nisam pričao da je Novak najbolji, niti da je ispred Rafe i Rodžera. Oni su bili dva-tri grem slema ispred, ali onda se desila Australija, Vimbldon i čuveni Rolan Garos. Ako igrate 15 godina na jednom turniru toliko dominantno i onda dođe neko i pobedi vas u neverovatno važnom meču... To je bila ključna pobeda! Ne umanjujem ono što je Nadal uradio u prethodnih 13 godina, ali taj meč je bio mnogo, mnogo bitan. Čudo je Novak napravio u Parizu! Hoćete o brojkama? Nema problema.

foto: Fonet

Prešao je legendarni as na matematiku.

- Sve brojke su na Novakovoj strani! Niko nije osvojio po dva puta svaki od grend slem turnira. Hoćemo o međusobnom skoru? Novak je bolji od obojice. Idemo na grend slem finala, tu je na broju 31. Najviše mastersa, Novak.

A na komentare Rodžera Federera legendarni stručnjak kaže:

-Reći ću samo: psi laju, a karavani prolaze. Novak je u tom karavanu što je prošao. Može da govori šta mu je volja, izgubio je u trećem setu od Hurkača sa 6:0! Bolje mu je da se pokrije ušima. Ovo je hvatanje za slamku spasa - u centar gađa Nikola Pilić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR