Glas Javnosti

LAJOVIĆ U DRUGOM KOLU POSLE DRAME: Prekid zbog kiše nije SMETAO srpskog igrača da sruši Ćorića

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo mastersa u Madridu pošto je rezultatom 2-1 savladao hrvatskog predstavika Bornu Ćorića.

Finiš meča bio je prekinut nekoliko sati zbog kiše koja je padala u španskoj prestonici. Bio je ovo treći trijumf zaredom za Lajovića, 77. igrača sveta, koji je najavio bolje dane posle veoma loše forme koja je trajala još od prethodnog leta. 

Po setovima bilo je 6:3, 4:6, 6:4 za 31-godišnjeg Srbina, koji će u sledećem kolu imati težak zadatak – čega ga sedmi teniser sveta, Norvežanin Kasper Rud, koji je u prvom kolu bio slobodan. 



Srpski teniser je bolje otvorio meč i brejkom u 4. gemu, i to bez izgubljenog poena, a potom sigurnim servisima stigao do brzih 4:1. Nastavio je vrlo dobro da igra svoje gemove i rutinski priveo set kraju posle 36 minuta.

Ćorić u drugom setu nije posustajao i nije davao nikakvu šansu Lajoviću za brejk, a isto je bilo i kada je Srbin prvi servirao, piše Telegraf.



Međutim, u 10. gemu je Dušan posustao, a Borna izvršio pritisak i došao do dve set lopte, od kojih je drugu iskoristio za izjednačenje u setovima. Treći set počeo je baš kao i prvi za Lajovića, sa ranim brejkom i potom sigurnim servisima. Sve do vođstva od 4:3 i 30:0 kada je kiša prekinula meč.

Lajović je po nastavku susreta priveo gem kraju u svoju korist, a ni Ćorić nije dozvolio brejk u svom servis gemu. Ipak, Lajović je na svoj servis posle neiskorišćene brejk lopte Ćorića došao do meč lopte, koju je iskoristio i dobio treći set rezultatom 6:4. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR