Glas Javnosti

КУВАР НОВАКА ЂОКОВИЋА ОТКРИВА : Ноле једе веган САРМЕ и ЋЕВАПЕ! Хамбургер је заменио вегбургером

Tenis
Autor: Курир.рс

Јеловник без меса - Љубица Комленић, жена која води рачуна о исхрани најбољег тенисера света, у разговору за наш лист признала је да наш ас не једе ништа што је животињског порекла.

Мислили сте да Новак Ђоковић не једе сарму и ћевапе. Е па једе! Истина, није то чувена сарма из српске кухиње, нити су наши традиционални ћевапи, већ - веган сарма и веган ћевапи.

О овоме, али и многим другим детаљима из Нолетова исхране разговарали смо с Љубицом Комленић, женом која води рачуна о исхрани нашег аса.

Без глутена и шећера

- Ми сарађујемо на пријатељској основи и наш сусрет није нимало случајан. Мислим да могу доста да му помогнем, а примећујем да и он тако сматра. Радим му тоталну исхрану, а пошто је он веган, све користи без глутена и шећера. Поред тога, не једе ништа што је животињског порекла, а то подразумева да у његовој исхрани нема чак ни рибе, иако сви мисле да он једе рибу - истакла је Љубица Комленић на почетку разговора.

Али како без чувеног роштиља са скаре - питање је свих питања.

- Новак не пориче да воли мирис наше традиционалне хране, али не једе је. Он заправо све то једе, али с корекцијама у садржају. Даћу вам пример, Ноле обожава веганске сарме са киселим купусом са наших простора. Уместо обичних ћевапа, једе веган ћевапе. Исто тако, хамбургер је заменио вегбургером.


И после свега многе занима како изгледа тањир Новака Ђоковића.

- Кухиња није само да се нешто направи и стави у тањир. У тањиру су математика, физика, хемија и медицина. Кад се све то споји у једно, добија се добар резултат - јасна је Љубица.

А да Ноле има добре резултате, зна цео свет. Дакле, и са веганском исхраном може се бити шампион.

- Може се бити шампион и са таквом исхраном. Новак је најбољи пример, иако не једе храну животињског порекла. Битна је техника при спремању оброка. Штавише, преко веганске исхране може се унети много више квалитетних састојака него кад се испече јагње на ражњу.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR