Glas Javnosti

KRALJ U PARIZU BRANI PRVO MESTO: Novak 427 nedelja na vrhu, u utorak počinje odbranu titule

Tenis
Autor: Glas javnosti

Uz novih 100 bodova iz Ženeve, Srbin početak Rolan Garosa dočekuje sa 9.960, ali čeka ga veliki zadatak u Parizu.

Naime, Novak brani titulu i 2.000 poena na grend slemu na šljaci, a prati ga Janik Siner koji ima istorisjku šansu da mu preuzme prestol. Italijan trenutno ima 8.770, a u Parizu brani samo 45 poena, pošto je prošle sezone izgubio već u drugom kolu.

Računica kaže da ako Srbin ne dođe do polufinala, Siner će 10. juna postati prvi reket sveta. Italijan se takođe pita – ako se plasira u finale, dospeće na prvo mesto bez obzira na Đokovićev rezultat.

Ako Đoković stigne do polufinala i u njemu izgubi, Janik bi sa drugim kolom ponovo dospeo do vrha rang-liste. U slučaju da Novak dođe do finala i u njemu izgubi, Sineru bi bilo potrebno da se plasira u polufinale kako bi obezbedio prvo mesto. Ako Srbin odbrani titulu, Siner mora biti finalista ako želi na prvu poziciju.


Na trećoj poziciji je Karlos Alkaraz sa 7.300 poena, iza njega su Aleksandar Zverev sa 6.305 i Danil Medvedev sa 6.295 bodova.

Među najboljih deset nije bilo promena, tu su još redom Andrej Rubljov, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Stefanos Cicipas i Grigor Dimitrov.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere je na 52. mestu, Miomir Kecmanović je 57. u poretku, a Dušan Lajović 61.

Novak je dobio večernji termin, ne pre 20 časova i 15 minuta za meč prvog kola protiv Francuza Pjera Ig Erbera.

Glas javnosti/V02S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR