Glas Javnosti

KONAČNO POBEDA: Preokretom do DRUGE runde u Indijan Velsu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo Mastersa u Indinan Velsu pošto je na startu savladao Kvona Sonvoa 2:6, 6:3 i 6:4 za dva sata igre.

Đere je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza, a u drugom kolu sastaće se sa desetim nosiocem Janikom Sinerom iz Itallije.

Korejac je odlično odigrao uvodni set, oduzeo je servis rivalu u prvom i sedmom gemu, i bez poteškoća za 36 minuta poveo sa 1-0. Đere je u tom delu meča imao dve brejk lopte, po jednu u šestom i osmom gemu, ali ih nije realizovao.

Drugi set počeo je identično kao i prvi – Kvon je oduzeo servis srpskom igraču, međutim, 52. teniser sveta ovoga puta imao je odgovor. Đere je dva puta uzastopno napravio brejk, vezao je pet osvojenih gemova, kod rezultata 5:2 nije realizovao set loptu, ali jeste u sledećem na svoj servis bez izgubljenog poena.

Đere je na startu odlučujućeg seta napravio brejk, poveo je sa 3:1, međutrim, Kvon je uspeo da se vrati i preokrene na 4:3. Ipak, srpski teniser se izdigao u najvažnijem trenutku, prekinuo je seriju protivnika, a u devetom gemu po drugi put u ovom setu oduzeo servis Kvonu za 5:4.

Sledeći gem bio je i poslednji u meču, a Đere će protiv Sinera pokušati da se plasira u treće kolo i izjednači najbolji rezultat u Kaliforniji iz 2019.

Pobedu na startu upisao je i Filip Krajinović u sprskom derbiju protiv Dušana Lajovića, prenosi N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR