Glas Javnosti

KO ĆE BITI PRVI POSLE ROLAN GAROSA: Đoković, Medvedev ili Zverev, a EVO OD ČEGA ZAVISI

Tenis
Autor: Glas javnosti

Medvedev je izgubio odmah na startu turnira u Ženevi i time olakšao posao Novaku da odbrani prvo mesto. Ipak nije baš tako jednostavno.

Nije baš dobro prošao povratak Danila Medvedeva posle operacije kile, izgubio je u 1. kolu Ženeve. Istina, niko nije očekivao finale od Rusa posle pauze od dva meseca, ali niko nije očekivao ni poraz na startu. 

Tako će Medvedev, drugi teniser sveta, doći nepripremljen za Rolan Garos, što će mu umnogome otežati put ka završetku takmičenja. Naravno, sve zavisi od žreba koji je zakazan za četvrtak od 18.45 u Parizu. 

Novak-?okovi?,-novo,-Tanjug.png
foto: Tanjug



I dalje teoretski može da se dogodi da Nole odbrani pehar na Garosu, ali da ostane bez prvog mesta na ATP listi, odnosno da isto prepusti Danilu Medvedevu. Ne treba zaboraviti ni da Đokoviću posle Otvorenog prvenstva Francuske izlaze oieni sa prošlogodišnjeg Beogradskog opena, pa to otvara mogućnost čak i za Aleksandra Zvereva da 6. juna osvane kao prvi teniser sveta. 

Ono što je utešno u celoj ovoj priči je da ni od Nemca ni od Rusa ne možemo sa sto posto sigurnosti da kažemo da će stići do grend slem titule što Noletu dosta olakšava posao. Ali... Sledeći scenariji su u igri kada je u pitanju raspodela pozicija posle Rolan Garosa. 

MedvedevUsOpenTw.png
foto: Tviter printskrin



Medvedev će biti prvi čak i ako Nole odbrani titulu, a on uđe u finale Rolan Garosa. U ovom slučaju, svi navijači Đokovića će navijati da Rus ispadne što je moguće ranije. 

Zatim, Nole će ostati prvi ako odbrani trofej, a Medvedev ispadne pre finala Garosa. 

Ako će Noletovi navijači hteti da Rus što pre ispadne, istu želju će imati i navijači Medvedeva. Njihova želja će glasiti: da Nole nikako ne odbrani titulu, jer će tada Medvedev bez obzira na svoje rezultate biti prvi.

Aleksandar-Zverev-tanjug-ap.png
foto: Tanjug



U ovu borbu može da se umeša i Saša Zverev pod sledećim uslovom: Nemac će biti prvi na svetu ako osvoji titulu, a Medvedev ne uđe u polufinale Garosa. 

Peti jun krije tajnu: ko će biti najbolji na svetu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR