Glas Javnosti

KIRJOS SE POTPUNO PROMENIO: "Ponašam se kao pravi sportista"

Tenis
Autor: Glas javnosti

Nik Kirjos je ove godine značajno napredovao: i teniski, a pre svega što se tiče njegovog ponašanja. Nakon što je osvojio titule u singlu i dublu u Vašingtonu, Australijanac je održao konferenciju za štampu.

Ja sam novi čovek i na to sam posebno ponosan - rekao je 37. teniser sveta. 

Od početka godine, Kirjos kao da je potpuno drugi čovek u odnosu na sve prethodne sezone kada se više pričalo o njegovom ponašanju nego o igrama na terenu. 

- Osećam da ubiram plodove posejane poslednjih meseci u kojima sam vredno trenirao i sve više sam počeo da primenjujem blok treninge. Bio sam voljan da se promenim i budem sve bolji - rekao je Australijanac. 

Kirjos ima 27 godina i tvrdi da je zrelost došla sa godinama. 

- Godine su mi dosta pomogle da sazrem, da zaista znam šta želim, da ništa ne uzimam zdravo za gotovo i da upoznam do detalja telo i um. Naučio sam da ne pridajem značaj kritikama i da pokažem da zaista želim da budem odličan teniser. Sve to me dodatno motiviše i daje mi snagu. 



U 2022. je igrao finale Vimbldona u singlu, a sa Tanasijem Kokinakisom je osvojio Australijan open u dublu. 

- Znam da sam trenutno jedan od najboljih igrača u godini. Preporođen sam, pišem istoriju. 

Da se sve može kada se hoće i kada postoji visoka doza profesionalizma govore i sledeće Kirjosove reči:





- Svaki trening koji sam odradio u Vašingtonu bio je odličan, ponašao sam se veoma profesionalno i znao sam da savršeno spojim slobodno vreme sa tenisom. Volim da provodim vreme u Vašingtonu jer je grad sličan Kanberi. Imao sam dva dana da izađem na večeru, imao sam vremena da budem sa devojkom, ali sam ostao fokusiran na tenis kao pravi sportista. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR