Glas Javnosti

KATASTROFALNO VEČE ZA LAJOVIĆA: Duci ispao u prvom kolu Serbia Opena, Japanac bolji nakon tri sata borbe

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u prvom kolu Serbia Opena, pošto je od njega bio bolji Taro Danijel sa 2:1, po setovima, 2:6, 6:1, 7:6(2). Duci Lajović nije uspeo da sledi svoje sunarodnike Krajinovića i Đerea koji su slavili ranije tokom dana.

Mogao je Lajović do pobede, međutim, Japanac je ipak na kraju meča sačuvao koncentraciju i snagu i slavio je u veoma napornom trećem setu.

I Lajović i Danijel su imali ogromnu amplitudu tokom prva dva seta u meču. Srbin je prvi set osvojio bez muke sa 6:2, da bi isto tako usledio debakl tokom drugog seta u kom je Japanac rutinski došao do 6:1.


Očigledno su i jednom i drugom bila potrebna ovakva dva seta da bi u trećem, odlučujućem i videli pravu bitku koja je plenila brejkovima i rezultatskim klackalicama.

Prvo je Duci Lajović napravio brejk u četvrtom gemu trećeg seta i poveo je 3:1, da bi već u narednom isti brejk vratio Danijelu. Japanac se tu nije zaustavio i osvojio je i naredna dva gema, od kojih jedan na servis Srbina, čime je poveo 3:4 i imao je priliku da privede meč kraju, ali nije se predao Duci.


Lajović je potom vratio brejk i vratio je rezultatsku neizvesnost u meč. Obojica su servirali dobro i meč je ušao u taj-brejk, posle kog je pobedu odneo japanski teniser.

Za četvrtfinale, Taro Danijel će se boriti protiv Norvežanina Holgera Runea koji je napravio iznenađenje izbacivši Garina u dva seta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR