Glas Javnosti

KASPER RUD: Osećam se spremno

Tenis
Autor: Glas javnosti

Kaspar Rud je u 2022. bio verovatno najveće iznenađenje sezone. Gotovo niko nije očekivao od njega velike rezultate, a on je došao do dva gren slem finala (Pariz i Njujork), finala završnog Mastersa i broja 2 na svetskoj listi a u jednom trenutku je bio i kandidat za broj 1.

Ali to je bilo prošle godine. U 2023. Norvežanin zna samo za neuspehe. Još nema dve pobede na istom turniru, ali je uveren da takvo stanje neće dugo trajati:




– Počinjem da vraćam svežinu i osećam se spremno – istakao je 24-godišnji Rud posle plasmana u treće kolo u Kaliforniji gde večeras ima šansu u Indijan Velsu da protiv Čileanca Garina konačno zabeleži drugu pobedu na istom takmičenju u 2023.

Priznaje da nije najbolje počeo godinu:

– U Australiji sam imao neke fizičke probleme, a u Akapulku me je mučila vlaga. Ovde je drugačije, suva je klima i lakše se krećem. Imao sam naporan petonedeljni blok priprema a to ponekad znači da nećeš odmah imati dobre rezultate.

Posle finala u Njujorku je bio drugi na svetu, sada je već četvrti. Već na sledećem turniru, u Majamiju, čeka ga odbrana velikog broja poena za finale, tako da mora dobro da zapne i u Indijan Velsu ako želi da zaustavi pad.

– Očekujem da se konačno naporni treninzi isplate – dodaje Rud.- Voleo bih da to ovde uspem, jer Indijan Vels važi za peti gren slem. I to sa pravom, jer uslovi su veoma slični onim na tim turnirima.


Na pitanje koja bi promena u igri promenila tenis, izabrao je početni udarac.

– Kada bi postojao samo jedan servis, bilo bi mnogo više razmena u poenima. Svestan sam da se to neće desiti, ali bih voleo kada bi bio jedan turnir na kome biste mogli samo jednom da servirate – istakao je Norvežanin a razlog je jasan. Njega ne krasi bog zna kako snažan prvi udarac i takva promena bi mu mnogo pomogla.

Za Ruda se slobodno može reći da je majstor za male titule i velika finala. Osvojio je čak devet trofeja, svih devet iz serije 250. Izgubio je šest finala, a čak četiri su iz kategorije velikih takmičenja – na Rolan Garosu, Ju-Es openu, završnom Mastersu u Torinu i mastersu 1.000 u Majamiju.

Kada nauči da pobeđuje u najvećim dvobojima, tada ga čeka novi skok napred.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR