Glas Javnosti

KAKVA UCENA!? HOĆU DA OVO BUDE JASNO! Srđan Đoković dobio ODGOVOR iz Australije

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković se trenutno se nalazi u Madridu gde sa Srbijom igra Dejvis kup, a njegov otac Srđan je u žiži australijske javnosti zbog nedavnog govora je o nastupu Noleta na Australijan openu.

Podsetimo, gostujući na TV Prva, otac najboljeg tenisera današnjice je istakao da smatra ucenom to što samo ako je vakcinisan, može da brani titulu na prvom grend slemu u sezoni.

Na te reči reagovao je ministar sporta australijske države Viktorija, 

Martin Pakula, koji je oštro odbacio tvrdnju da je Novak Đoković ucenjen.

- Ako ste strani teniser, ili neki drugi sportista, onda se radi o odgovornosti koju imate prema okruženju u koje stižete, i u kome ste dobrodošli. Zato i tražimo od gostujućih teniskih zvezda da se podvrgnu istim onim stvarima kao i žitelji Viktorije. Nije to nikakva ucena, već hoćemo da se pobrinemo da je zajednica države Viktorije zaštićena. Želim da bude jasno da se stvarno nadam da će Novak Đoković da se vakciniše i igra na Australijan openu, ali ako odbije, to je onda njegova stvar, istakao je Pakula.

Australijske vlasti su, podsetimo, donele odluke da samo oni koji su dvaput vakcinisani protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa mogu da uđu u tu zemlju, što znači da nevakcinisani ne mogu da igraju na Australijan openu, pa makar to značilo i da Novak neće braniti tri uzastopne titule koje je tamo osvojio.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR