Glas Javnosti

ŠTA ZNAČI ŠIFRA 4013? Niko ne zna za Novakov NAJJAČI ADUT! Đoković može i OVAKO DA OSTANE u Australiji

Tenis
Autor: Glas javnosti

Još se čeka nova odluka o oduzimanju vize Novaku Đokoviću za boravak u Australiji, ali se pojavila i opcija da, i u tom slučaju najbolji teniser sveta ostane na petom kontinentu i nastupi naprvom Gren slem turniru sezone.

Sportski i teniski fotograf iz Melburna Majkl Babić, otkriva važnu stavku australijske imigrantske politike, a posebno na onu koja je zavedena pod šifrom Javni interes 4013.

„Ministar za imigraciju može da poništi Đokoviću vizu, ali može i da izda novu pod klasom Javni interes 4013. Mnogi mediji plaše narod, ali ne navode ovu činjenicu. Nije u interesu Australije da Đokovića deportuje, očekujem da će zdrav razum prevladati“, naveo je Babić.

Viza sa šifrom 4013 podrazumeva trogodišnji period izuzeća zabrane ukoliko je osobi ukinuta viza, ali dozvoljava dalji boravak, pod uslovom da su ispunjeni određeni kriterijumi – pojedini su u direktnoj vezi sa Đokovićem, odnosno osnovom za koji se sumnja da će ministar posegnuti kako bi ukinuo regularnu vizu, prenosi Sputnjik.

Jedan od njih je podnošenje netačnih informacija u prijavi za vizu, što se u ovom slučaju odnosi na Đokovića jer nije naveo Španiju kao državu u kojoj je boravio pre nego što je sleteo na aerodrom u Melburnu.

Zatim - „rizik za javnu bezbednost, zdravlje i dobro drugoga“, što je osnov na kom su australijske vlasti inicijalno želele da ukinu Đokovićevu vizu, s obzirom na to da je u Australiju želeo da uđe sa medicinskim izuzećem od obavezne vakcinacije protiv virusa korona.

Treća je, naravno, najbolja opcija i to, ona po kojoj ministar za imigraciju Aleks Hok ne poseže za svojim posebnim ovlašćenjem i ne ukida vizu Đokoviću za boravak u Australiji, što bi mu nesmetano omogućilo nastavak, već poremećenih, priprema za prvi Grend slem turnir u godini.

SRBIN OTKRIVA KOJE SU TO METODE U OBRAČUNU SA LJUDIMA: Kina vlada svetom preko parapsihologa


SPORT
Žreb se bliži – mediji kažu, bliži se i odluka ministra o Đokoviću

SPORT

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR