Glas Javnosti

KAKO JE CICIPAS PROŠAO U DRUGO KOLO: Uz puno borbe i veliki preokret

Tenis
Autor: Glas javnosti

Stefanos Cicipas je bio na ivici ponora, ali je uspeo da se vrati i nakon velikog preokreta dođe do pobede nad Lorencom Musetijem od 3:2, po setovima 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2.

U prvom setu Cicipas je bolje krenuo, brejkom u četvrtom gemu došao do 3:1, ali je od 4:1 usledio neočekivan pad. Prvo je dopustio brejk i izjednačenje na 4:4, potom dobio sledeći gem, ali je usledila nova serija od tri izgubljena gema uz samo četiri osvojena poena.

To kao da je preseklo Cicipasa koji je drugi set otvorio očajno, pa je u četiri gema osvojio ukupno šest poena i gubio 4:0 pre nego što je uspeo da nadoknadi jedan brejk, ali ne i da se u potpunosti vrati u meč.



No, početkom trećeg dela druga priča - 3:0 gotovo odmah, potom još jedan brejk za 6:2, potom je u četvrtom setu ponovo lako došao do 3:0, Museti uspeo da smanji na 3:2, ali je Cicipas odmah uzvratio i poveo 4:2, i taj brejk viška sačuvao do kraja za 6:3 i poravnanje u setovima.




Već tada se mogao naslutiti konačan ishod, a potvrda je došla već u prvom gemu koji je Cicipas dobio na servis Musetija, isto ponovio i u petom delu petog seta za 4:1, da bi treću meč loptu pretvorio u pobedu vrednu prolaska u drugo kolo Rolan Garosa, prenosi Nova S.

Tamo ga čeka 134. teniser sveta, Zdenjek Kolar iz Češke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR