Glas Javnosti

KAKAV ŠOK U BANJALUCI: Ispao Vavrinka od malo poznatog Francuza

Tenis
Autor: Glas javnosti

Luka van Aš biće protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Srpka opena, pošto je na otvaranju tirnira u Banjaluci napravio veliko iznenađenje i slavio protiv Stena Vavrinke sa 2:1 u setovima (1:6, 7:6, 6:4)

Osamnaestogodišnji Francuz napravio je senzaciju, pošto je protiv dvostrukog Grend slem šampiona došao do tek svoje druge pobede na ATP turu u karijeri, a kao nagradu će dobiti šansu da na crtu izađe najboljem teniseru sveta - Novaku Đokoviću.

Van Aš je nakon ubedljivo izgubljenog prvog seta, od 20 godina starijeg Vavrinke, uspeo da se podigne i nakon dva sata i 41 minuta igre domogne drugog kola.

Prema razvoju prvog seta delovalo je da će Vavrinka ekspresno završiti ovaj meč u svoju korist, pošto je vrlo dominantno došao do prednosti od 1:0.

Brejkovima u drugom i četvrtom gemu Švajcarac je stekao veliku prednost i došao do 5:0, a na kraju je prvi set rešio u svoju korist sa ubedljivih 6:1.


Međutim, drugi set doneo je neuporedivo ujednačeniju borbU i buđenje Van Aša, koji je značajno podigao svoj nivo igre iako nije baš idealno otvorio ni drugi period.

Vavrinka je već u prvom gemu imao dve vezane brejk šanse (40:15), ali je Van Aš sa tri vezana poena uspeo da sačuva servis.

Švajcarac se u drugom setu propustio još pet brejk šansi i to jednu u sedmom gemu, odnosno čak četiri u 11. gemu gde je imao i 40:0. Svojih šansi imao je i Francuz koji je u šestom gemu propustio dve brejk prilike, a drugi set je na kraju ušao u taj-brejk.

Tamo je Van Aš pri rezultatom 2:2 nakon dva vezana mini brejka došao do 6:2 i na kraju došao do izjednačenja po setovima rezultatom 7:4.

Odlučujući set ponovo je bolje otvorio Vavrinka koji je brejkom u četvrtom gemu poveo sa 3:1, ali je usledila serija Francuza koji je veza naredna četiri gema i okrenuo stvari u svoju korist.

Do kraja je 87 teniser planete sačuvao brejk prednosti i plasirao se u drugo kolo gde ga očekuje duel sa Novakom Đokovićem.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR