Glas Javnosti

KAKAV MEČ: Lajović ipak bolji posle maratonske bitke sa Kecmanovićem

Tenis
Autor: Glas javnosti

Dušan Lajović drugi je finalista Srpska opena u Banjaluci nakon što je bio bolji od zemljaka Miomira Kecmanovića posle velike borbe u tri seta - 4:6, 7:6, 6:4. Protivnik u finalu u nedelju (14 časova) biće mu Rus Andrej Rubljov koji je nešto ranije bio bolji od Slovaka Aleksa Molčana.

Veliku borbu vodili su Srbi na famoznoj banjalučkoj šljaci, a kada god se činilo da će neko da prelomi neki set, ovaj drugi je znao da mu uzvrati. Meč su odlučili sitni detalji, dugi poeni i na kraju, ipak, bolja koncentracija Lajovića.
Miomir je minimizirao broj grešaka, napravio samo četiri neiznuđene u prvom setu, dok je Lajović pritiskao, napadao i samim tim više grešio. Kecmanović je prvi naprvio brejk i poveo sa 3:2, ali mu je već u sledećem gemu Dušan uzvratio ribrejkom.
Veliku borbu u prvom setu srpski igrači su okončali posle gotovo sat vremena i to tako što je Kecmanović napravio brejk u devetom gemu za 5:4, a kasnije na svoj servis potvrdio vođstvo u setovima.



Lajović je u drugom setu pokazao nešto bolju i odlučniju igru, napravio je brejk već u drugom gemu, ali onda i zabrljao. Umesto da ga potvrdi i povede sa 3:0, dozvolio je Miomiru ribrejk i novu seriju kojom se vratio u život.
Posle izjednačenja (2:2) igralo se gem za gem, obojica su bili sigurni na svoj servis, mada je Lajović spasavao tri brejk lopte. Kecmanović je mogao da prelomi meč opet u devetom gemu kada je sačekao šansu i napravio brejk, ali se neshvatljivo raspao na svoj servis (5:5) i tako omogućio Dušanu preokret posle taj-brejka u kome je slavio sa 7:5.





Treći set je počeo sa tri brejka, a onda je Dušan napravio korak ka pobedi. Uspeo je da ga potvrdi prvi put na meču i povede sa 3:1. Izgledalo je da sve ide rutinski, ali je onda u osmom gemu Kecmanović našao snage da napravi gem uz sjajan poen koji je podigao publiku na noge.
Međutim, to je bilo sve od Miomira na ovom meču. Lajović je u sledećem gemu uzvratio novim brejkom i potom na svoj servis konačno stigao do plasmana u finale posle tačno tri sata igre. Biće to prvo finale za Dušana posle četiri godine.
Tamo ga čeka apsolutni favorit Andrej Rubljov koji je sigurno zadovoljan što su Miša i Dušan igrali tri sata svoj polufinalni meč. To će Rusu, verovatno, olakšati posao u nedelju (14 časova), jer je iza Lajovića i težak meč sa Novakom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR