Glas Javnosti

JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA NOVAKA: NAJBOLJI IKADA, u ovoj godini VRH!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Svojim neverovatnim uspesima naš Novak Đokoviće naterao je i svoje najžešće kritičare da mu odaju priznanje.

Novak Đoković ne prestaje da deli lekcije rivalima na Vimbldonu, a to je nateralo i legendarnog švedskog tenisera Matsa Vilandera, koji radi kao komentator na Eurosportu, da se oglasi i poruči da je Srbin najbolji ikada. Kao i da trenutno svi mogu da uživaju u njegovoj, verovatno, najboljoj verziji.

Krupne reči stigle su na račun srpskog i svetskog teniskog asa, koji je protiv Rusa Andreja Rubljova nastavio da krči put ka trofeju u Londonu.

Prethodna četiri puta podizao je trofej namenjen najboljom na travi „Ol Ingland klaba“ i trenutno deluje nezaustavljivo u pohodu na peti uzastopni, a ukupno osmi, koliko ih ima i rekorder Rodžer Federer.

Novak je zacrtao cilj da se u Velikoj Britaniji domogne neverovatnog 24. najvećeg trofeja u karijeri, čime bi se izjednačio sa apsolutnom rekorderom Margaret Kort.

Vilander, koji nekada nije podnosio Đokovića dok je bio konkurtent Nadalu i Federeru, sada nema dilemu da je Srbin najveći ikada, kao i da nisu realna poređenja sa Kort.

„Jasno je da Đoković ide po 24. Grend slem, čime bi izjednačio rekord Margaret Kort koji je najbolji u tenisu ikada, bilo da je reč o muškoj ili ženskoj konkurenciji. Margaret je to uradila dok još nije bila open era, tako da te stvari i nisu baš za poređenje. Što se Novaka tiče, on će biti najbolji ikada. Za mene nije samo najbolji svih vremena, već smatram da smo u 2023. godini videli najbolju verziju Novaka Đokovića“, poentirao je Mats.

Novak je osvojio Australijan open, zatim je pokorio Francusku i podigao trofej na Rolan Garosu, te je sada na idealnom kursu da bude najbolji i na Vimbldonu, čime bi dodatno pobegao Rafaelu Nadalu koji je ostao na 22 GS titule.

„Način na koji je uzeo Australijan open je fantastičan, neverovatan. Forhend je udarao jače nego ikada ranije. Da li je to bilo zbog male povrede u desnoj nozi ili se jednostavno osećao opuštenije, to ne znam. Na Rolan Garosu smo videli da je bio impresivan u polufinalu protiv Karlosa Alkarasa. Uspeo je u 36. godini da diktira tempo i igru, pa mislim da je sa godinama shvatio da mora da bude još agresivniji, s obzirom na to da zbog godina neće moći da se oporavi tako brzo kao što je pre bio slučaj. Suština je da je on sve bolji igrač i da sve jače udara lopticu.“

„I kao mlad teniser je bio izuzetno pametan, ali njegov teniski IQ s godinama dodatno dolazi do izražaja. Svaki aspekt njegove igre je sada bolji nego ranije. Za mene Novak nije samo najbolji ikada u muškom tenisu, već je trenutno i najbolja verzija sebe“, zaključio je legendarni švedski teniser i komentator Eurosporta.

Podsetimo, Novak Đoković će u petak igrati u polufinalu Vimbldona protiv Italijana Janika Sinera.

Glas javnosti/S04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR