Glas Javnosti

JEREMIĆ RAZOTKRIVA: Kristalno je jasno zašto je Đoković DISKVALIFIKOVAN! (FOTO)

Tenis
Autor: Glas Javnosti

-Kristalno je jasno zašto je Đoković diskvalifikovan, oglasio se Vuk Jeremić putem Tvitera.

Treba mu verovati da zna o čemu priča, jer je ovaj srpski političar i diplomata, bio u središtu informacija ali i političkih „kuhinja“ budući da je godinu dana proveo na mestu predsednika generalne skupštine Organizacije UN, kao i ministar spoljnjih poslova.

-Neverovatan skandal u vezi sa Đokovićevom diskvalifikacijom. Kristalno je jasno da je diskvalifikovan sa US Opena zato što je odlučio da digne glas protiv sistema koji je počeo da igrače tretira kao roblje. Da mogu, oduzeli bi mu i sve trofeje koje je osvojio, uveren je Jeremić koji je dodao:

-Podrška za najvećeg sportistu svih vremena sa naših prostora.

Najuspešniji srpski teniser svih vremena završio je učešće na US Openu u četvrtom kolu, pošto je diskvalifikovan, jer je nakon 11 odigranih gemova pogodio linijskog sudiju lopticom u vrat.

Da li se Đoković nespretno „namestio“ pa su mu vratili za izjavu da se neće vakcinisati vakcinom protiv Kovida, jetr želi da zna da je pouzdana i šta se nalazi u njoj?

Prema zvaničnom pravilniku koji važi na Gren slemovima, sudija ima pravo da uz konsultaciju supervizora diskvalifikuje igrača koji je pokazao nesportsko ponašanje. Teniser na tu odluku nema pravo žalbe.

U pravilniku se dodaje da igrači ne smeju nasilno, opasno ili u besu da udaraju lopticu dok nije u toku poen.

-Igrači ne smeju nasilno, opasno ili besno da udaraju, šutiraju ili bacaju tenisku lopticu dok su na terenima na kojima se igra turnir, osim kada je u toku poen. U svrhu ovog pravila, svako takvo korišćenje u drugom sučaju definiše se zloupotrebom loptice. Zbog kršenja ovog pravila, igrač se kažnjava sa 350 dolara. Pored toga, kažnjava se i oduzimanjem poena.

U pravilniku definisane su situacije u kojima dolazi do diskvalifikacije:

-Igrači u svakom trenutku treba da se ponašaju sportski i da uvažavaju autoritet zvaničnika i prava protivnika, gledalaca i drugih. Nesportsko ponašanje definisano je kao bilo koje neprimereno ponašanje igrača koje je očigledno nasilno, ili šteti turniru, ATP, ili sportu.

Pored toga, pod nesportskim ponašanjem se uključuje i davanje, izdavanje i prihvatanje bilo koje javne izjave koja šteti najboljem interesu turnira.

Za kršenje ovog pravila izriče se kazna od 20.000 dolara igraču. Pored toga, ako se takvo ponašanje dogodi u toku meča, igrač će biti kažnjen u skladu sa oduzimanjem poena.

U okolnostima koje su posebno štetne ili teške, ATP supervizor može da se obrati zvaničnicima, koji će sprovesti istragu. U tom slučaju novčana nagrada neće biti dodeljena dok se ne završi istraga.

(Glas Javnosti/Sport klub)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR