Glas Javnosti

JEDAN MEČ DELI GA OD ISTORIJE! Novak opet pomera granice mogućeg

Tenis
Autor: Glas javnosti

Teniski svet sa nestrpljenjem očekuje meč polufinala mastersa u Parizu u kom bi Novak Đoković pobedom nad Hubertom Hurkačom mogao da uradi nešto što nije nikome pošlo za rukom u istoriji tenisa.

Nole će u slučaju plasmana u finale osigurati prvo mesto na ATP listi na kraju ove kalendarske godine, bez obzira na to šta Danil Medvedev uradi do kraja sezone.
On ima šest trofeja za kraj godine na prvom mestu, baš kao i legendarni Pit Sampras, koji je osvojio 14 grend slem titula.



Kako je do ovog scenarija došlo? Medvedev je odlučio da ne igra na turniru u Stokholmu. Odustajanjem od tog turnira u najgorem slučaju obojica tenisera mogu da imaju isti broj bodova na kraju sezone, a tada ATP pravila nalažu da se gledaju poeni sa grend slem turnira kako bi se odredio prvoplasirani.;

Rus neće igrati na turniru u Stokholmu, gde je u petak uveče odrađen žreb nakon koga je postalo jasno da su Srbinu vrata istorije širom otvorena.

Najbolji teniser planete je i sam objasnio  zašto je došao u prestonicu Francuske.

"Najvažniji razlog zašto sam došao u Pariz je da pokušam da obezbedim prvo mesto na kraju sezone. Nadam se da ću uspeti u tome ove sedmice. Ako ne, onda ću imati šansu u Torinu", dodao je on.

To je još jedan razlog zbog čega će Srbija u 14 h časova biti uz male ekrane.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR